Skip to content

Bulgursalat med granatæble, nødder og druer

 

Udskriv Bulgursalat med granatæble, nødder og druer
Ret Hovedret, Salat
Forb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Grundopskrift bulgur

  • 1 knivspids safran (eller gurkemeje)
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 dl bulgur (grov)
  • salt og peber

-------------------------------------------------

    salat

    • 1 portion grundopskrift
    • 100 g valnødder
    • 1 håndfuld grønne druer
    • 2 stilke bladselleri
    • 2 stk. granatæbler
    • 1 håndfuld bredbladet persille
    • 2 hele kardemommefrø

    evt. skiver af stegt andebryst (som på billedet)

      Marinade

      • 2 stk. pressede limefrugter
      • 4 spsk. olivenolie
      • 1 tsk. rørsukker
      • 2 tsk. dijonsennep

      Sådan gør du

      Grundopskrift bulgur

      • Opløs safran i et par tsk. kogende vand. Bland det med den kogende hønsebouillon og hæld det over bulguren. Tilsæt salt og peber. Læg låg på og lad det trække 15-20 minutter.

      Salat

      • Tilbered bulguren
      • Hak valnødderne groft. Halver druerne og fjern kernerne. Rens bladsellerien og skær den i meget fine skiver. Bland valnødder, druer og bladselleri med bulguren.

      Marinade

      • Pisk marinade-ingredienserne sammen, hæld over bulgurblandingen og bland godt.
      • Del granatæblerne og bank kernerne ud. Vend dem forsigtigt i bulguren.
      • Lad det trække i køleskabet cirka 1 time.
      • Lige inden servering vendes retten et par gange.
      • Pynt med grofthakket, bredbladet persille og kardemomme.