Bulgursalat med granatæble, nødder og druer
Antal 4 personer
Ingredienser
Grundopskrift bulgur
- 1 knivspids safran (eller gurkemeje)
- 4 dl hønsebouillon
- 4 dl bulgur (grov)
- salt og peber
-------------------------------------------------
salat
- 1 portion grundopskrift
- 100 g valnødder
- 1 håndfuld grønne druer
- 2 stilke bladselleri
- 2 stk. granatæbler
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 hele kardemommefrø
evt. skiver af stegt andebryst (som på billedet)
Marinade
- 2 stk. pressede limefrugter
- 4 spsk. olivenolie
- 1 tsk. rørsukker
- 2 tsk. dijonsennep
Sådan gør du
Grundopskrift bulgur
- Opløs safran i et par tsk. kogende vand. Bland det med den kogende hønsebouillon og hæld det over bulguren. Tilsæt salt og peber. Læg låg på og lad det trække 15-20 minutter.
Salat
- Tilbered bulguren
- Hak valnødderne groft. Halver druerne og fjern kernerne. Rens bladsellerien og skær den i meget fine skiver. Bland valnødder, druer og bladselleri med bulguren.
Marinade
- Pisk marinade-ingredienserne sammen, hæld over bulgurblandingen og bland godt.
- Del granatæblerne og bank kernerne ud. Vend dem forsigtigt i bulguren.
- Lad det trække i køleskabet cirka 1 time.
- Lige inden servering vendes retten et par gange.
- Pynt med grofthakket, bredbladet persille og kardemomme.