Skip to content

Bulgursalat med krydret kylling og honning

 

Udskriv Bulgursalat med krydret kylling og honning
Ret Salat
Forb. tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Grundopskrift bulgur

  • 1 knivspids safran (eller gurkemeje)
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 dl bulgur (grov)
  • salt, peber

Krydderiblanding til kyllingen

  • 250 g kyllingefilet
  • 1 tsk. madraskarry
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt

Dressing

  • ½ tsk. knuste kardemommefrø
  • 1 knivspids salt
  • 1 stk. presset appelsin
  • 1 knivspids harissapasta (chili/hvidløgspasta)
  • frisk finthakket ingefær
  • 1 spsk. flydende honning
  • 4 spsk. olivenolie

Salat

  • 1 portion bulgur
  • 4 stk. forårsløg
  • 1 dl små, sort oliven
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld friske koriander

Sådan gør du

Grundopskrift bulgur

  • Opløs safran i et par tsk. kogende vand. Bland det med den kogende hønsebouillon og hæld det over bulguren. Tilsæt salt og peber. Læg låg på og lad det trække 15-20 minutter.

kylling

  • Skær kyllingen i lange strimler og vend strimlerne i krydderiblandingen. Steg strimlerne i olie.

Dressing

  • Knus kardemommefrøene i en morter med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen og pisk det sammen.

Salat

  • Rens forårsløgene og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med kyllingestykkerne, så de bliver sprøde.
  • Bland bulgur, kylling, løg og oliven sammen. Hæld dressingen over og lad salaten trække koldt en times tid.
  • Servér salaten med grofthakkede friske koriander og mynte.