Bulgursalat med krydret kylling og honning
Antal 4 personer
Ingredienser
Grundopskrift bulgur
- 1 knivspids safran (eller gurkemeje)
- 4 dl hønsebouillon
- 4 dl bulgur (grov)
- salt, peber
Krydderiblanding til kyllingen
- 250 g kyllingefilet
- 1 tsk. madraskarry
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. salt
Dressing
- ½ tsk. knuste kardemommefrø
- 1 knivspids salt
- 1 stk. presset appelsin
- 1 knivspids harissapasta (chili/hvidløgspasta)
- frisk finthakket ingefær
- 1 spsk. flydende honning
- 4 spsk. olivenolie
Salat
- 1 portion bulgur
- 4 stk. forårsløg
- 1 dl små, sort oliven
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld friske koriander
Sådan gør du
Grundopskrift bulgur
- Opløs safran i et par tsk. kogende vand. Bland det med den kogende hønsebouillon og hæld det over bulguren. Tilsæt salt og peber. Læg låg på og lad det trække 15-20 minutter.
kylling
- Skær kyllingen i lange strimler og vend strimlerne i krydderiblandingen. Steg strimlerne i olie.
Dressing
- Knus kardemommefrøene i en morter med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen og pisk det sammen.
Salat
- Rens forårsløgene og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med kyllingestykkerne, så de bliver sprøde.
- Bland bulgur, kylling, løg og oliven sammen. Hæld dressingen over og lad salaten trække koldt en times tid.
- Servér salaten med grofthakkede friske koriander og mynte.