Skip to content

Bulgursalat med krydret kylling og honning

 

Print Bulgursalat med krydret kylling og honning
Ret Salat
Forb. tid 45 minutter
Servings 4 personer

Ingredients

Grundopskrift bulgur

  • 1 knivspids safran (eller gurkemeje)
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 dl bulgur (grov)
  • salt, peber

Krydderiblanding til kyllingen

  • 250 g kyllingefilet
  • 1 tsk. madraskarry
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt

Dressing

  • ½ tsk. knuste kardemommefrø
  • 1 knivspids salt
  • 1 stk. presset appelsin
  • 1 knivspids harissapasta (chili/hvidløgspasta)
  • frisk finthakket ingefær
  • 1 spsk. flydende honning
  • 4 spsk. olivenolie

Salat

  • 1 portion bulgur
  • 4 stk. forårsløg
  • 1 dl små, sort oliven
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld friske koriander

Instructions

Grundopskrift bulgur

  • Opløs safran i et par tsk. kogende vand. Bland det med den kogende hønsebouillon og hæld det over bulguren. Tilsæt salt og peber. Læg låg på og lad det trække 15-20 minutter.

kylling

  • Skær kyllingen i lange strimler og vend strimlerne i krydderiblandingen. Steg strimlerne i olie.

Dressing

  • Knus kardemommefrøene i en morter med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen og pisk det sammen.

Salat

  • Rens forårsløgene og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med kyllingestykkerne, så de bliver sprøde.
  • Bland bulgur, kylling, løg og oliven sammen. Hæld dressingen over og lad salaten trække koldt en times tid.
  • Servér salaten med grofthakkede friske koriander og mynte.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.