Skip to content

Citron squash brød

 

Udskriv Citron squash brød
Ret Kager
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter

Ingredienser

  • 4,8 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 1,2 dl olie
  • 1,6 dl sukker
  • 1,2 dl kærnemælk
  • 2 spsk. citronsaft (+ revet skal af 1 citron)
  • 2,4 dl squash

glasur

  • ca. 2,4 dl flormelis
  • 1 stk. presset citron

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smør en franskbrødsform og drys den med et tyndt lag mel. Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål.
  • Slå æggene ud i en anden skål, og pisk dem sammen.
  • Tilsæt æg sukker, olie og sukker og rør det godt sammen.
  • Tilsæt kærnemælk, citronsaft og citronskal, og rør det godt sammen.
  • Vend den revne squash i dejen.
  • Rør de tørre ingredienser i, og rør til dejen er samlet.
  • Hæld dejen i franskbrødsformen og spred den ud til hjørnerne.
  • Bag kagen i 40-45 minutter. Brug en pind til at afgøre om kagen er bagt. Stik en pind i midten af kagen, hvis den kommer ud uden dej, er kagen færdig.
  • Afkøl kagen i bageformen i 10 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles helt.
  • Rør en glasur af Flormelis og citronsaft.
  • Spred glasuren ud over kagen. Når glasuren har sat sig, skæres kagen ud i tykke skiver.