Citron squash brød
Ingredienser
- 4,8 dl mel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 2 stk. æg
- 1,2 dl olie
- 1,6 dl sukker
- 1,2 dl kærnemælk
- 2 spsk. citronsaft (+ revet skal af 1 citron)
- 2,4 dl squash
glasur
- ca. 2,4 dl flormelis
- 1 stk. presset citron
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smør en franskbrødsform og drys den med et tyndt lag mel. Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål.
- Slå æggene ud i en anden skål, og pisk dem sammen.
- Tilsæt æg sukker, olie og sukker og rør det godt sammen.
- Tilsæt kærnemælk, citronsaft og citronskal, og rør det godt sammen.
- Vend den revne squash i dejen.
- Rør de tørre ingredienser i, og rør til dejen er samlet.
- Hæld dejen i franskbrødsformen og spred den ud til hjørnerne.
- Bag kagen i 40-45 minutter. Brug en pind til at afgøre om kagen er bagt. Stik en pind i midten af kagen, hvis den kommer ud uden dej, er kagen færdig.
- Afkøl kagen i bageformen i 10 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles helt.
- Rør en glasur af Flormelis og citronsaft.
- Spred glasuren ud over kagen. Når glasuren har sat sig, skæres kagen ud i tykke skiver.