Fastelavnsboller med creme og syltetøj
Antal 20 stk.
Ingredienser
dej
- 50 g gær
- 625 g hvedemel
- 300 g smør
- 90 g sukker
- 2½ dl mælk
- 2 stk. æg + 1 til pensling
Fyld
- jordbær eller hindbær syltetøj
- kagecreme evt. ½ kagecremepulver + 2½ dl mælk
- flormelis til glasur til pynt
Sådan gør du
- Gær, mælk, æg, sukker, smør og mel æltes sammen.
- Hæver cirka 30 minutter.
- Dejen deles i to og rulles ud og skæres i firkanter cirka 8 x 8 cm.
- Der kommes 1 tsk. creme og marmelade på hver firkant.
- Firkanterne foldes og lægges på en bageplade med bagepapir.
- Hæver cirka 30 minutter.
- Bollerne pensles med æg og bages ved 200 grader i cirka 12 minutter.
- Køles af og pyntes med glasur.