Skip to content

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

 

Udskriv Fastelavnsboller med creme og syltetøj
Ret brød, Kager
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 42 minutter
Antal 20 stk.

Ingredienser

dej

  • 50 g gær
  • 625 g hvedemel
  • 300 g smør
  • 90 g sukker
  • dl mælk
  • 2 stk. æg + 1 til pensling

Fyld

  • jordbær eller hindbær syltetøj
  • kagecreme evt. ½ kagecremepulver + 2½ dl mælk
  • flormelis til glasur til pynt

Sådan gør du

  • Gær, mælk, æg, sukker, smør og mel æltes sammen.
  • Hæver cirka 30 minutter.
  • Dejen deles i to og rulles ud og skæres i firkanter cirka 8 x 8 cm.
  • Der kommes 1 tsk. creme og marmelade på hver firkant.
  • Firkanterne foldes og lægges på en bageplade med bagepapir.
  • Hæver cirka 30 minutter.
  • Bollerne pensles med æg og bages ved 200 grader i cirka 12 minutter.
  • Køles af og pyntes med glasur.