Fru Madsens banankage
Ingredienser
- 225 g smør
- 460 g sukker
- 4 stk. store æg
- 5 stk. meget modne bananer
- 50 g hakkede hasselnødder
- 50 g havregryn
- 75 g hakket chokolade
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 2 tsk. vaniljesukker
- 375 g hvedemel
- 1¼ dl kærnemælk
- pynt eventuelt kagen med smeltet chokolade eller glasur af 100 g flormelis
Sådan gør du
- Rør smør og sukker til det er cremet og hvidt.
- Rør æggene ét ad gangen.
- Mos bananerne og rør dem i blandingen.
- Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
- Kom til sidst kærnemælken i, og rør til dejen er samlet.
- Hæld dejen i 2 smurte springforme eller en bradepande på 30 x 40 cm (beklædt med bagepapir.
- Bag kagen cirka 35 minutter ved 200 grader.