Skip to content

Fru Madsens banankage

 

Udskriv Fru Madsens banankage
Ret Kager
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 460 g sukker
  • 4 stk. store æg
  • 5 stk. meget modne bananer
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 50 g havregryn
  • 75 g hakket chokolade
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 375 g hvedemel
  • dl kærnemælk
  • pynt eventuelt kagen med smeltet chokolade eller glasur af 100 g flormelis

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker til det er cremet og hvidt.
  • Rør æggene ét ad gangen.
  • Mos bananerne og rør dem i blandingen.
  • Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
  • Kom til sidst kærnemælken i, og rør til dejen er samlet.
  • Hæld dejen i 2 smurte springforme eller en bradepande på 30 x 40 cm (beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen cirka 35 minutter ved 200 grader.