Grøntsagsmoussaka
Antal 4 personer
Ingredienser
Linsesovs
- 4 stk. auberginer
- 250 g champignoner
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. løg
- 1 stk. rød peber
- 2 stk. grøntsagsbouillon terninger
- 3 fed hvidløg
- 3 ds grønne linser eller (300 g tørrede grønne linser, kogt)
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. oregano
- ½-1 tsk. kanel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
Bechamelsovs
- 1½ dl fløde
- 1 stk. grøntsagsterning
- ½ tsk. muskatnød, revet
- 50 g maizena majsstivelse
- ½ dl vand
- revet mozzarella og parmesan
Sådan gør du
- Skær auberginerne 1 cm tykkelse. Læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Drys auberginerne med lidt groft salt, og bag dem ved 200 varmluft i 15-20 minutter, til de begynder at få farve.
- Hak derefter champignoner, gulerødder, løg og peberfrugt. Steg grøntsagerne i en gryde sammen med grøntsagsbouillon og presset hvidløg. Tilsæt lidt vand eller olie i starten, så det ikke brænder på, men grøntsagerne vil også afgive væde.
- Steg grøntsagerne til de er møre, og der ikke er mere væde i gryden. Hæld vandet fra de grønne linser og tilsæt dem til grøntsagerne.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, kanel, salt, citronsaft og sukker. Lad sovsen simre 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Bechamelsovs
- Opvarm fløde og bouillon. Rør revet muskat i.
- Lav en jævning af maizena og vand. Når flødeblandingen koger, hældes jævningen langsomt i under omrøring, indtil jævningen tykner. Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.
Lasagnen samles
- Start med at lægge aubergineskiverne i bunden af et smurt ildfast fad. Fordel derefter halvdelen af linsesovsen ovenpå. Læg endnu et lag auberginer og et lag linsesovs. Afslut med et lag aubergineskiver, og bechamelsovsen og osten på toppen.
- Bag moussakaen ved 200 grader varmluft cirka 30 minutter