Hindbærtærte med tosca
Ingredienser
- 125 g smør
- 180 g hvedemel (3 dl)
- 40 g sukker (½ dl)
- 2 spsk. vand
Tosca
- 100 g smør
- 70 g mandelflager
- 125 g sukker (1½ dl)
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. mælk
- 1 tsk. vaniljesukker
Fyld
- 200 g hindbær
- 1 spsk. kartoffelmel
Sådan gør du
- Smuldr smørret grynet i mel og sukker, saml dejen med vand. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter, og stil den i køleskabet en halv times tid.
Tosca
- Bland alle ingredienserne i en gryde undtaget vaniljesukker. Kog det nogle minutter under konstant omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljesukkeret.
- -------------------------------------------------------------------------------------
- Sæt ovnen på 200 grader. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den 10 minutter midt i ovnen. Lad den køle af.
- -------------------------------------------------------------------------------------
Fyld
- Bland de frosne hindbær med kartoffelmel og bred dem ud over tærtebunden. Fordel tosca-massen over og bag tærten midt i ovnen cirka 20 minutter. Lad tærten køle lidt af.
- Server tærten kold, gerne med hindbærsorbet og vaniljeis.