Indiske kartoffelfrikadeller
Antal 16 stk.
Ingredienser
- 600 g kogte kartofler
- 2 tsk. korianderfrø
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. fennikelfrø
- ½ stk. chili eller efter smag
- 100 g løg
- 2 spsk. sesam- eller kokosolie
- 2 dl rasp
- 1 dl soja cuisine (vegansk madlavningsfløde)
- 1 bundt koriander
- 1 stort æg eller 2 spsk. HUSK (loppefrøskaller)
- kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Mos kartoflerne.
- Stød de tre krydderier i en morter og rist dem på en tør pande et par minutter.
- Hak chili og løg. Kom olie på panden og tilsæt chili og løg. Svits det et par minutter.
- Rør de moste kartofler, chili/løg blandingen rasp, sojafløde, og hakket koriander sammen. Smag til med salt.
- Rør ægget eller HUSK i farsen. Justér farsen med enten mere soyafløde eller rasp. Farsen skal kunne formes til frikadeller med hænderne.
- Varm et par spsk. olie op på en pande og steg cirka 16 frikadeller af farsen.
- Smager rigtigt god med raita og en god salat til.