Skip to content

Juletærte

 

Udskriv Juletærte
Ret Vegetarretter
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g udrullet mørdej

Fyld

  • 1 dl hel durumhvede eller bulgur
  • dl grøntsagsbouillon
  • 200 g rensede champignoner
  • 150 g østershatte
  • 100 g fintsnittet porre
  • 2 stk. finthakket skalotteløg
  • 2 spsk. smør
  • 250 g kogt knoldselleri
  • ½ dl fløde
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • 50 g grofthakkede cashewnødder
  • 1 stk. æg
  • æggehvide
  • salt, peber
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • lidt revet muskatnød
  • lidt stødt nellike

Pynt og pensling

  • 100 g udrullet mørdej
  • 1 stk. æggeblomme til pensling

Sådan gør du

  • Skyl hvedekernerne i koldt vand, kog dem op i bouillon, og lad dem simre under låg, til de er møre, ca. 35 minutter (bulgur skal koge 4-5 minutter). Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Skær svampene i helt små stykker, og damp dem fri for væde på en tør pande. Når det meste af væden er fordampet, tilsættes smørret, og der drysses let med salt og peber.
  • Tilsæt porrer og løg, og svits dem sammen med svampene, til de er bløde. Stil til side, og afkøl massen. Vend den kogte hvede i.
  • Mos den kogte selleri groft, tilsæt hveden, og rør fløde og æg i. Vend svampeblandingen og nødderne i.
  • Smag fyldet godt til med krydderier. Smag til side.
  • Beklæd en tærteform på 22 cm med den udrullede mørdej, og skær en til i kanten. Fordel fyldet i formen.
  • Form resten af dejen som en stor sløjfe, og læg den over fyldet og tryk den let til. Pensl godt med æggeblommen.
  • Bag tærten på nederste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 40 minutter, til den er pænt gylden og gennembagt.