Lyst knækbrød
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 2½ dl hvedemel
- 1 dl rugmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 dl vand
- 1¼ dl rapsolie
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt vand og olie , og rør det til en jævn dej, der deles i 2 portioner.
- Rul de 2 portioner dej ud imellem 2 stykker bagepapir, til de har en tykkelse på cirka 2-3 mm over det hele, og læg dem på en bageplade.
- Skær dejen i firkanter, og bag knækbrødene ved 180 grader i 15-20 minutter, til de er let gyldne.
- Tag knækbrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist.
- Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse. De kan holde sig 2-3 uger.
Tip
- Tilsæt 50 g revne grøntsager til dejen f.eks. rødbede, gulerod eller selleri. Du kan også bruge blancheret hakket brændenælde eller spinat, der er vredet for vand.