skip to Main Content

Marmorkage

 

Udskriv Marmorkage
Ret Kager
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kakao
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 2 tsk. revet appelsinskal
  • smør til formen

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker cremet.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem dem.
  • Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i skålen, og rør dejen sammen.
  • Tag ⅓ fra, og rør den med kakao og appelsinsaft- og skal.
  • Fordel halvdelen af den lyse dej i 2 smurte 1-liters bageforme.
  • Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af en lyse dej.
  • Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 grader i cirka 45 minutter. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>