Marmorkage
Ingredients
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 stk. æg
- 250 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
- 3 spsk. appelsinsaft
- 2 tsk. revet appelsinskal
- smør til formen
Instructions
- Rør smør og sukker cremet.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem dem.
- Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i skålen, og rør dejen sammen.
- Tag ⅓ fra, og rør den med kakao og appelsinsaft- og skal.
- Fordel halvdelen af den lyse dej i 2 smurte 1-liters bageforme.
- Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af en lyse dej.
- Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne ved 175 grader i cirka 45 minutter. Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.