Minirugbrød
Antal 20 stk.
Ingredienser
- 7½ dl vand
- 10 g gær
- 200 g rugsurdej (se nedenfor)
- 400 g rugflager
- 225 g rugmel
- 225 g hvedemel
- 200 g solsikkekerner
- 150 g hørfrø
- 35 g maltsirup (eller almindelig mørk)
- 35 g groft salt
- sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Kør alle ingredienser sammen på en røremaskine i 10 minutter.
- Drys et tyndt lag sesamfrø på bordet, og vend dejen ud herpå.
- Glat dejen ud til 3 cm tykkelse, og hak brødene ud i stykker på hver 125 g i alt 18-20 stykker.
- Læg brødene på en bageplade med bagepapir og hæv dem 1-2 timer.
- Bag minirugbrødene i ovnen ved 230 grader i 18-20 minutter.
- Tip: Brødene kan inden bagning holde sig på køl 3-4 dage, hvor de vil koldhæve. Vær dog opmærksom på at de bliver let syrlige dag for dag.
- Brødene kan også fryses rå, og tages op efterhånden. De skal tages op i god tid, så de har tid til at hæve.
------------------------------------------------------------------------------
Surdej
- Ælt 200 g rugmel sammen med 2 dl vand og lad dejen stå i ca. 7-8 timer ved stuetemperatur inden brug. Opbevar derefter surdejen i køleskabet.
- Når der er gang i surdejen, spædes den op med 50 g rugsurdej fra sidste bagning, så der hele tiden er liv i den.