skip to Main Content

Minirugbrød

 

Udskriv Minirugbrød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 20 stk.

Ingredienser

  • dl vand
  • 10 g gær
  • 200 g rugsurdej (se nedenfor)
  • 400 g rugflager
  • 225 g rugmel
  • 225 g hvedemel
  • 200 g solsikkekerner
  • 150 g hørfrø
  • 35 g maltsirup (eller almindelig mørk)
  • 35 g groft salt
  • sesamfrø til drys

Sådan gør du

  • Kør alle ingredienser sammen på en røremaskine i 10 minutter.
  • Drys et tyndt lag sesamfrø på bordet, og vend dejen ud herpå.
  • Glat dejen ud til 3 cm tykkelse, og hak brødene ud i stykker på hver 125 g i alt 18-20 stykker.
  • Læg brødene på en bageplade med bagepapir og hæv dem 1-2 timer.
  • Bag minirugbrødene i ovnen ved 230 grader i 18-20 minutter.
  • Tip: Brødene kan inden bagning holde sig på køl 3-4 dage, hvor de vil koldhæve. Vær dog opmærksom på at de bliver let syrlige dag for dag.
  • Brødene kan også fryses rå, og tages op efterhånden. De skal tages op i god tid, så de har tid til at hæve.

------------------------------------------------------------------------------

    Surdej

    • Ælt 200 g rugmel sammen med 2 dl vand og lad dejen stå i ca. 7-8 timer ved stuetemperatur inden brug. Opbevar derefter surdejen i køleskabet.
    • Når der er gang i surdejen, spædes den op med 50 g rugsurdej fra sidste bagning, så der hele tiden er liv i den.
    add_action( 'wp_footer', function() { ?>