Skip to content

Mumsekagen

 

Udskriv Mumsekagen
Ret Kager
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter

Ingredienser

kage

  • 150 g smør
  • 6 spsk. kakao
  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 stk. æg
  • dl vand

glasur

  • 3 spsk. kakao
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. blødt smør
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Kage

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Sigt de tørre ingredienser og rør dem sammen i en skål.
  • Tilsæt æg, smør og vand, og pisk det hele sammen.
  • Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir cirka 23 x 33 cm.
  • Bag kagen cirka 25-35 minutter ved 170 grader. Kagen skal ikke bages for meget, da den gerne må være lidt klæg i midten.

Glasur

  • Varm forsigtigt mælken i en lille gryde. den skal ikke koge.
  • Bland alle ingredienserne sammen med den varme mælk, så den bliver helt tyk.
  • Når kagen er helt afkølet, smøres glasuren på.