Økoskolens birkes-citronkage
Ingredienser
- 6 stk. æg
- 350 g sukker
- 250 g smør
- 1 dl blå birkes
- 350 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 1 dl mælk
- 3 stk. revne og pressede citroner
- 2 dl sukker
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til det skummer.
- Smelt smørret.
- Riv alle 3 citroner og pres den ene. (gem de sidste 2 citroner til sirup)
- Bland citronskal og -saft, birkes, mælk og smør.
- Vend forsigtigt blandingen i æggemassen.
- Mel og bagepulver blandes og vendes til sidst i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform, fyld den halvt op og bag ved 165 grader i cirka 40 minutter.
- Imens kagen bager laves en citronsirup.
- Pres de sidste 2 citroner og kog saften med 2 dl sukker i en lille gryde. Kog saften ind til en sirup. Køl den lidt af.
- Siruppen hældes over den bagte kage.
Tip:
- Kan også bages som muffins (som på billedet) Fyld muffins forme 3/4 op med dej og bag kagerne ca. 15 minutter. Hæld en tynd stråle sirup over hver muffin når de er afkølede.