Skip to content

Økoskolens birkes-citronkage

 

Udskriv Økoskolens birkes-citronkage
Ret Kager
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 6 stk. æg
  • 350 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 dl blå birkes
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 3 stk. revne og pressede citroner
  • 2 dl sukker

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker til det skummer.
  • Smelt smørret.
  • Riv alle 3 citroner og pres den ene. (gem de sidste 2 citroner til sirup)
  • Bland citronskal og -saft, birkes, mælk og smør.
  • Vend forsigtigt blandingen i æggemassen.
  • Mel og bagepulver blandes og vendes til sidst i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform, fyld den halvt op og bag ved 165 grader i cirka 40 minutter.
  • Imens kagen bager laves en citronsirup.
  • Pres de sidste 2 citroner og kog saften med 2 dl sukker i en lille gryde. Kog saften ind til en sirup. Køl den lidt af.
  • Siruppen hældes over den bagte kage.

Tip:

  • Kan også bages som muffins (som på billedet) Fyld muffins forme 3/4 op med dej og bag kagerne ca. 15 minutter. Hæld en tynd stråle sirup over hver muffin når de er afkølede.