Rucolasalat med and og mango
Antal 4 personer
Ingredienser
Dressing
- 1 dl portvin
- ¾ dl abrikosmarmelade
- fintrevet skal af 1 lime og en appelsin
- 6 spsk. olivenolie
- 2 spsk. balsamico eddike
Salat
- 2 stk. røde peberfrugter
- 2 tsk. olivenolie
- tabascosauce
- 8-10 stk. valnødder
- 2 stk. andebryst
- 2 bdt. rucolasalat, eller en blanding af frisee og romainesalat
- 1 stk. mango i både
Sådan gør du
- Tænd ovnens grill.
Dressing
- Bland portvin, marmelade og citrusskal i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge for svag varme i 20 minutter. Køl det af. Tilsæt olie og eddike og smag det med salt og peber.
- Sæt peberfrugterne under ovnens grill og vend dem jævnligt til de er helt sorte. Kom dem i en pose og lad dem køle af. Sæt temperaturen på ovnen ned til 200 grader.
- Bland olie og tabasco og vend valnødderne heri. Rist nødderne i ovnen til der er pænt gyldne, 6-8 minutter.
Salat
- Skær fedtlaget på andebrysterne i tern og drys med salt og peber. Læg dem i en pande med skindsiden nedad og hæld vand i panden, så det kun lige dækker fedtlaget. Lad vandet koge væk, og steg for svag varme i 8 minutter.
- Sæt dem i ovnen med skindsiden nedad i 5 minutter. Lad dem køle helt af før de skæres i tynde diagonale skiver.
- Pil skindet af de grillede peberfrugter, rens dem og skær dem i både.
- Vend salat og peberfrugter med lidt af dressingen og anret det på et fad med and mangofrugter og nødder ovenpå.