Skip to content

Rucolasalat med and og mango

 

Udskriv Rucolasalat med and og mango
Ret Hovedret, Salat
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Dressing

  • 1 dl portvin
  • ¾ dl abrikosmarmelade
  • fintrevet skal af 1 lime og en appelsin
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico eddike

Salat

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 tsk. olivenolie
  • tabascosauce
  • 8-10 stk. valnødder
  • 2 stk. andebryst
  • 2 bdt. rucolasalat, eller en blanding af frisee og romainesalat
  • 1 stk. mango i både

Sådan gør du

  • Tænd ovnens grill.

Dressing

  • Bland portvin, marmelade og citrusskal i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge for svag varme i 20 minutter. Køl det af. Tilsæt olie og eddike og smag det med salt og peber.
  • Sæt peberfrugterne under ovnens grill og vend dem jævnligt til de er helt sorte. Kom dem i en pose og lad dem køle af. Sæt temperaturen på ovnen ned til 200 grader.
  • Bland olie og tabasco og vend valnødderne heri. Rist nødderne i ovnen til der er pænt gyldne, 6-8 minutter.

Salat

  • Skær fedtlaget på andebrysterne i tern og drys med salt og peber. Læg dem i en pande med skindsiden nedad og hæld vand i panden, så det kun lige dækker fedtlaget. Lad vandet koge væk, og steg for svag varme i 8 minutter.
  • Sæt dem i ovnen med skindsiden nedad i 5 minutter. Lad dem køle helt af før de skæres i tynde diagonale skiver.
  • Pil skindet af de grillede peberfrugter, rens dem og skær dem i både.
  • Vend salat og peberfrugter med lidt af dressingen og anret det på et fad med and mangofrugter og nødder ovenpå.