Skip to content

Salat med grønne bønner og citronpesto

 

Print Salat med grønne bønner og citronpesto
Ret Salat
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Servings 4 personer

Ingredients

  • 200 g haricots verts (grønne bønner)
  • 2 spsk. hakkede løg
  • 1-2 stk. røde peberfugter
  • 2 spsk. hakkede kapers
  • bredbladet persille
  • 1 portion citronpesto (se opskriften under tilbehør i kOgEbogen

Instructions

  • Nip bønnerne og kog dem i 3 minutter i let saltet vand. Kom dem i en sigte, hæld iskoldt vand over og afdryp dem.
  • Læg peberfrugterne under grillen og lad dem grille indtil skindet bliver brunt og bobler op. Vend frugterne jævnligt, så de grilles på alle sider.
  • Læg peberfrugterne i en plastikpose og luk den.
  • Når peberfrugterne er afkølede flås skindet af og frøstol og kerner fjernes. Skær dem i strimler. Undgå helst at komme peberfrugterne under vand, da de derved mister smag.
  • Bland bønner, peberfrugter, kapers og persille.
  • Lav pestoen og server den til separat.
  • Hvis salaten skal være mere mættende, kan der tilsættes kogte, skivede kartofler.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.