Skip to content

Saltede citronmandler

 

Print Saltede citronmandler
Saltede citronmandler er perfekte til tapas eller som snack
Ret Tilbehør
Forb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl mandler
  • 1 stk. revet og presset citron
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 2 spsk. flagesalt + lidt til drys
  • ½ liter kogende vand

Sådan gør du

  • Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.
  • Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.
  • Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.
  • Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.
  • Hæld saften fra mandlerne, der må gerne stadig være omkring 1 spsk. saft tilbage i glasset.
  • Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 150 grader til saften er fordampet. Mandlerne skal ikke have farve.
  • Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.