Skip to content

Saltede citronmandler

 

Udskriv Saltede citronmandler
Saltede citronmandler er perfekte til tapas eller som snack
Ret Tilbehør
Forb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl mandler
  • 1 stk. revet og presset citron
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 2 spsk. flagesalt + lidt til drys
  • ½ liter kogende vand

Sådan gør du

  • Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.
  • Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.
  • Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.
  • Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.
  • Hæld saften fra mandlerne, der må gerne stadig være omkring 1 spsk. saft tilbage i glasset.
  • Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 150 grader til saften er fordampet. Mandlerne skal ikke have farve.
  • Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering.