Saltede citronmandler
Saltede citronmandler er perfekte til tapas eller som snack
Ingredienser
- 2 dl mandler
- 1 stk. revet og presset citron
- ½ dl smagsneutral olie
- 2 spsk. flagesalt + lidt til drys
- ½ liter kogende vand
Sådan gør du
- Kom mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 10 minutter, hvorefter mandlerne smuttes.
- Rør citronsaft, olie, revet skal af citron samt salt godt sammen.
- Kom mandlerne i et rent glas og overhæld dem med den saltede citronolieblanding.
- Lad det trække i køleskabet mellem 1 time og op til et døgn.
- Hæld saften fra mandlerne, der må gerne stadig være omkring 1 spsk. saft tilbage i glasset.
- Hæld mandler og det sidste saft ud på en bradepande med bagepapir og rist mandlerne i ovnen ved 150 grader til saften er fordampet. Mandlerne skal ikke have farve.
- Drys og smag til med en smule flagesalt inden servering.