Skip to content

Stegt polenta

 

Udskriv Stegt polenta
Polenta er en grød baseret på majsgryn. Stegt polenta smager godt som tilbehør til til burger som erstatning for pommes fritter.
Ret Vegetarretter
Køkken Italiensk
Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 125 g polentamel
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 7 dl vand
  • 50 g creme fraiche 38 %
  • 10 g smør
  • 50 g revet parmesan
  • salt, peber (eventuelt rosmarin)

Sådan gør du

  • Kom lidt olie i en gryde og varm den op, tilsæt hvidløg og sauter det af.
  • Tilsæt vand og giv det et opkog. Drys polentaen i under konstant omrøring. Kog det igennem i et par minutter.
  • Tag gryden af blusset og rør creme fraiche og smør ud i polentaen. Rør parmesanen i, og smag til med salt, peber (og rosmarin)
  • Kom polentaen i en smurt form og stil den på køl med et stykke bagepapir over, indtil den er helt fast, gerne natten over.
  • Skær polentaen ud i firkanter og vend dem i polentamel.
  • Steg stykkerne i olie på en varm pande til de har fået god farve.