Stegt polenta
Polenta er en grød baseret på majsgryn. Stegt polenta smager godt som tilbehør til til burger som erstatning for pommes fritter.
Ingredienser
- 125 g polentamel
- 1 fed hakket hvidløg
- 7 dl vand
- 50 g creme fraiche 38 %
- 10 g smør
- 50 g revet parmesan
- salt, peber (eventuelt rosmarin)
Sådan gør du
- Kom lidt olie i en gryde og varm den op, tilsæt hvidløg og sauter det af.
- Tilsæt vand og giv det et opkog. Drys polentaen i under konstant omrøring. Kog det igennem i et par minutter.
- Tag gryden af blusset og rør creme fraiche og smør ud i polentaen. Rør parmesanen i, og smag til med salt, peber (og rosmarin)
- Kom polentaen i en smurt form og stil den på køl med et stykke bagepapir over, indtil den er helt fast, gerne natten over.
- Skær polentaen ud i firkanter og vend dem i polentamel.
- Steg stykkerne i olie på en varm pande til de har fået god farve.