Syltede græskar i ingefær og chili
æ
Ingredienser
- 1 stort hokkaido græskar
- 2 spsk. salt
- 2 stk. ingefærknolde a 3-4 cm
- 3 dl vand
- 5 dl æbleeddike
- 300 g sukker
- 2 spsk. korianderfrø
- 1 stk. rød chili
Sådan gør du
- Skær græskarret ud i praktiske stykker inden den skal skrælles. Fjern frø m. m. og skræl den.
- Skær græskarret ud i ønskede størrelser.
- Hæld saltet op i en skål og vend græskarstykkerne heri. Lad dem salt i 1 time.
- Når der er gået 45 minutter blandes de resterende ingredienser sammen i en gryde og kog dem sammen i cirka 10 minutter. Hæld lagen fra.
- Hæld græskarstykkerne over i gryden, rør rundt og lad det koge sammen i cirka 8 minutter.
- Skold et henkogningsglas og hæld græskar og lage i glasset.
H