Skip to content

Æblesnurrer med chokolade

 

Udskriv Æblesnurrer med chokolade
Ret Kager
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
2 timer
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Antal 20 stk.

Ingredienser

Dej

 • 50 g smør
 • dl mælk
 • 25 g gær
 • 2 stk. æg
 • 1 tsk. salt
 • 50 g sukker
 • 2 tsk. kardemomme
 • ca. 500 g hvedemel

Remonce

 • 150 g blødt smør
 • 100 g brun farin
 • 150 g mørk chokolade
 • 2 stk. æbler
 • 50 g mandler
 • 1 stk æg
 • 2 spsk. vand

Sådan gør du

 • Smelt smørret og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt indtil dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket 1 time et lunt sted.
 • Pisk smør og farin sammen. Hak chokolade og nødder. Rul dejen ud til en rektangel (40 x 60 cm) på et meldrysset bord. Smør remoncen ud over dejen og drys med chokolade og nødder. Skær æblerne i små tern, som drysses over dejen.
 • Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Drys lidt mel over og bank let med kagerullen. Skær dejen i cirka 2½ cm brede strimler. Sno hver strimmel, så den ligner en proptrækker og "bind" en knude. Tryk fyld, som falder ud, tilbage i dejen. Læg snurrerne med samlingerne nedad og lad dem hæve tildækket 1 time.
 • Pisk æg med vand og pensl snurrerne. Bag ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter.