Æblesnurrer med chokolade
Antal 20 stk.
Ingredienser
Dej
- 50 g smør
- 2½ dl mælk
- 25 g gær
- 2 stk. æg
- 1 tsk. salt
- 50 g sukker
- 2 tsk. kardemomme
- ca. 500 g hvedemel
Remonce
- 150 g blødt smør
- 100 g brun farin
- 150 g mørk chokolade
- 2 stk. æbler
- 50 g mandler
- 1 stk æg
- 2 spsk. vand
Sådan gør du
- Smelt smørret og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt indtil dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket 1 time et lunt sted.
- Pisk smør og farin sammen. Hak chokolade og nødder. Rul dejen ud til en rektangel (40 x 60 cm) på et meldrysset bord. Smør remoncen ud over dejen og drys med chokolade og nødder. Skær æblerne i små tern, som drysses over dejen.
- Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Drys lidt mel over og bank let med kagerullen. Skær dejen i cirka 2½ cm brede strimler. Sno hver strimmel, så den ligner en proptrækker og "bind" en knude. Tryk fyld, som falder ud, tilbage i dejen. Læg snurrerne med samlingerne nedad og lad dem hæve tildækket 1 time.
- Pisk æg med vand og pensl snurrerne. Bag ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter.