skip to Main Content

Chokoladeboller

 

Udskriv Chokoladeboller
Ret brød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 18 minutter
1 time
Samlet tid 1 time 38 minutter

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 30 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker eller flormelis
  • 100 g havregryn
  • 900 g hvedemel
  • 200 g chokolade knapper eller hakket chokolade

Pynt

  • sammenpisket æg, perlesukker

Sådan gør du

  • Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, havregryn og ⅔ hvedemelet, og ælt det sammen. Ælt mere hvedemel i, det er ikke sikkert du får brug for alt melet. Dejen skal kun lige slippe skålen. Når dejen er smidig foldes chokoladen ind i dejen.
  • Dejen stilles til hævning 1 time på køkkenbordet med et rent viskestykke over.
  • Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Hæv bollerne ½ time. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 2o g gær)
  • Opvarm imens ovnen til 200 grader.
  • Pensl bollerne med æg og pynt med perlesukker. Bag bollerne cirka 15-18 minutter, til de er flot gyldne.
add_action( 'wp_footer', function() { ?>