Citronkartofler
Antal 4 personer
Ingredienser
- ¾ kg små faste kartofler
- 2 spsk. citronsaft
- salt, peber
- 3 spsk. olivenolie
- 1 stk. revet skal 1 usprøjtet citron
- 1 lille håndfuld hakket bredbladet persille, kørvel, eller dild
- 100 g rucola (kan udelades)
Sådan gør du
- Skrab kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med kogende letsaltet vand.Læg låg på og bring gryden i kog. sluk for varmen og lad kartoflerne mørne ved eftervarmen i 3-5 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte.
- Pisk citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt og tilsæt citronskal.
- Vend de lune kartofler i dressingen. Lige inden serveringen vendes hakket persille, kørvel eller dild i.
- Anret eventuelt på rucola.