Skip to content

Citronkartofler

 

Udskriv Citronkartofler
Ret Tilbehør
Forb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • ¾ kg små faste kartofler
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt, peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 stk. revet skal 1 usprøjtet citron
  • 1 lille håndfuld hakket bredbladet persille, kørvel, eller dild
  • 100 g rucola (kan udelades)

Sådan gør du

  • Skrab kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde med kogende letsaltet vand.
    Læg låg på og bring gryden i kog. sluk for varmen og lad kartoflerne mørne ved eftervarmen i 3-5 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte.
  • Pisk citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt og tilsæt citronskal.
  • Vend de lune kartofler i dressingen. Lige inden serveringen vendes hakket persille, kørvel eller dild i.
  • Anret eventuelt på rucola.