Franske baguettes
Ingredienser
fordej
- 5 g gær
- 3 dl koldt vand
- 300 g kraftigt hvedemel (mel med en god bageevne, der giver luftigt brød med sprød skorpe)
Dej
- 15 g gær
- 3 dl koldt vand
- 1 portion fordej
- 1 spsk. salt
- ½ spsk. sukker
- 425-475 g kraftigt hvedemel
Pynt
- flagesalt
- sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner eller birkes
Sådan gør du
Fordej
- Smuldr gæren i en skål og rør den glat med vandet. Tilsæt hvedemel og rør, til dejen er glat. Læg plastfilm over skålen, og lad den hæve mindst 4 timer eller natten over i køleskab.
Dej
- Smuldr gæren i en skål, tilsæt vand og rør det glat. Tilsæt fordejen, salt, sukker, og til sidst hvedemelet. Ælt dejen (i maskine ved lav hastighed) i ca. 15 minutter.
- Lad det hæve tildækket i skålen i cirka ½ time. Opvarm i mens ovnen til 240 grader.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i fire stykker og tryk forsigtigt hvert stykke til en rektangel, rul det sammen og spids enderne til. Sno baguetterne en gang og læk dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem efterhæve tildækket cirka 1 time.
- Pensl baguetterne med vand og drys flagesalt og de valgte frø på. Lav nogle snit med en skarp kniv diagonalt over hver baguette, og sæt dem straks ind på en plade midt i ovnen.
- Sænk temperaturen til 200 grader, når brødene begynder at få farve. Bag til når baguetterne sammenlagt har stået i ovnen i 30 minutter.