Græsk salatbrød
Ingredienser
- 1½ dl olivenolie
- 3 mellemstore løg
- 3½ dl vand
- 25 g gær
- 250 g groft hvedemel
- 500 g hvedemel (hold evt. lidt mel tilbage eller tilsæt mere, hvis dejen er for våd)
- 1 spsk. salt
- 1½ spsk. oregano
- 2 tsk. hele korianderfrø
- 1 tsk. pebermix
- 150 g fetaost i tern
- 6-8 stk. soltørrede tomater
- 50 g halverede sorte oliven
Sådan gør du
- Varm ½ dl af olien i en stegepande ved middel varme. Svits de hakkede løg under omrøring, til de er bløde og gyldne. Hæld løgene over i en skål, og lad dem køle lidt af.
- Kom vand og gær i en stor skål, og rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel, salt oregano, korianderfrø og peber. Rør det sammen og tilsæt den sidste dl olie. Rør dejen glat og smidig. Tilsæt fetaost, tomater, oliven og løg.
- Form dejen til to lige store madbrød, og læg dem tildækket til hævning på en bageplade med bagepapir i en time.
- Forvarm ovnen til 230 grader og bag brødene i cirka 20 minutter. Derefter dæmpes varmen til 200 grader og brødene bages i endnu 15- 20 minutter, eller til det lyder hult, når man banker i bunden af dem.