Skip to content

Græsk salatbrød

 

Udskriv Græsk salatbrød
Ret brød
Køkken Græsk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • dl olivenolie
  • 3 mellemstore løg
  • dl vand
  • 25 g gær
  • 250 g groft hvedemel
  • 500 g hvedemel (hold evt. lidt mel tilbage eller tilsæt mere, hvis dejen er for våd)
  • 1 spsk. salt
  • spsk. oregano
  • 2 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. pebermix
  • 150 g fetaost i tern
  • 6-8 stk. soltørrede tomater
  • 50 g halverede sorte oliven

Sådan gør du

  • Varm ½ dl af olien i en stegepande ved middel varme. Svits de hakkede løg under omrøring, til de er bløde og gyldne. Hæld løgene over i en skål, og lad dem køle lidt af.
  • Kom vand og gær i en stor skål, og rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel, salt oregano, korianderfrø og peber. Rør det sammen og tilsæt den sidste dl olie. Rør dejen glat og smidig. Tilsæt fetaost, tomater, oliven og løg.
  • Form dejen til to lige store madbrød, og læg dem tildækket til hævning på en bageplade med bagepapir i en time.
  • Forvarm ovnen til 230 grader og bag brødene i cirka 20 minutter. Derefter dæmpes varmen til 200 grader og brødene bages i endnu 15- 20 minutter, eller til det lyder hult, når man banker i bunden af dem.