Kartoffeltærte med bacon
Antal 4 personer
Ingredienser
- 550 g skrællede, meget groft revne kartofler
- 50 g smeltet smør
- 100 g sprødstegte bacontern
- 75 g kogt skinke i tern
- 2 spsk. klippet purløg
- 50 g revet parmesanost
- 2 stk. æg
- 1 stk. æggeblomme
- 1 dl bouillon
- peber, salt
Sådan gør du
- Tryk kartoflerne godt tørre og bland dem med det smeltede smør, bacon, skinke og purløg. Kom blandingen i en smurt, ovnfast tærteform, 24 cm i diameter.
- Pisk ost, æg, æggeblomme og bouillon sammen med peber og evt. salt.
- Hæld blandingen over fyldet i formen og bag tærten i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Lad tærten afkøle lidt, før den serveres.