Skip to content

Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

 

Udskriv Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto
Ret Salat
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Grønkålspesto

  • 50 g renset grønkål
  • 25 g saltede mandler
  • 50 g parmesanost
  • 1 fed hvidløg
  • dl olivenolie
  • 1 stk. presset citron
  • salt og peber

Salat

  • 600 g gulerødder
  • 2 stk. rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 kviste rosmarin
  • salt og peber
  • ½ stk. kinakål
  • 50 g tørrede abrikoser

Sådan gør du

Grønkålspesto

  • Skyl grønkålen og hak den groft. Kom grønkål, mandler, revet parmesanost og presset hvidløg i en blender. Blend samtidig med at olien tilsættes. smag pestoen til med citron, salt og peber.

Salat

  • Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skrå skiver. Pil løgene og skær dem i både.
  • Vend gulerødder og løg i olivenolie og hakket rosmarin. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber.
  • Bag grøntsagerne i en 200 grader varm ovn til de er møre (cirka 20 minutter).
  • Fjern de yderste blade og stokken fra kinakålen og snit kålen fint. Hak abrikoserne.
  • Vend kål med gulerødder, løg og abrikoser og anret på et fad. Dryp grønkålspesto over.