Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto
Antal 4 personer
Ingredienser
Grønkålspesto
- 50 g renset grønkål
- 25 g saltede mandler
- 50 g parmesanost
- 1 fed hvidløg
- 1½ dl olivenolie
- 1 stk. presset citron
- salt og peber
Salat
- 600 g gulerødder
- 2 stk. rødløg
- 2 spsk. olivenolie
- 4 kviste rosmarin
- salt og peber
- ½ stk. kinakål
- 50 g tørrede abrikoser
Sådan gør du
Grønkålspesto
- Skyl grønkålen og hak den groft. Kom grønkål, mandler, revet parmesanost og presset hvidløg i en blender. Blend samtidig med at olien tilsættes. smag pestoen til med citron, salt og peber.
Salat
- Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skrå skiver. Pil løgene og skær dem i både.
- Vend gulerødder og løg i olivenolie og hakket rosmarin. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber.
- Bag grøntsagerne i en 200 grader varm ovn til de er møre (cirka 20 minutter).
- Fjern de yderste blade og stokken fra kinakålen og snit kålen fint. Hak abrikoserne.
- Vend kål med gulerødder, løg og abrikoser og anret på et fad. Dryp grønkålspesto over.