Skip to content

Naanbrød

 

Print Naanbrød
Ret brød
Køkken Indisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 7 minutter
2 timer 15 minutter
Samlet tid 2 timer 52 minutter
Servings 6 stk.

Ingredients

  • 30 g gær
  • dl lunken mælk
  • 1 tsk. sukker
  • 4 spsk. yoghurt naturel
  • tsk. salt
  • 1 stk. let sammenpisket æg
  • 2 spsk. olie
  • 450-500 g hvedemel

Instructions

  • Gæren udrøres i mælken. Sukkeret røres i. Stilles et lunt sted i cirka 15 minutter.
  • Yoghurt, salt, æg og olie røres i. Cirka ⅓ af melet kommes i lidt ad gangen. Dejen æltes til den er smidig og formes til en kugle.
  • En skål pensles med olie og dejen lægges i, og vendes i olien. Hæver tildækket i cirka 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Nu deles dejen i 6 portioner. Dejbollerne trykkes ud, så de blive tynde på midten og trækkes dråbeformede. Lægges på en bageplade med bagepapir 3 stk. ad gangen.
  • Bages i ovnen på midterste ribbe ved 250 grader i cirka 7 minutter.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.