Naanbrød
Antal 6 stk.
Ingredienser
- 30 g gær
- 1¾ dl lunken mælk
- 1 tsk. sukker
- 4 spsk. yoghurt naturel
- 1½ tsk. salt
- 1 stk. let sammenpisket æg
- 2 spsk. olie
- 450-500 g hvedemel
Sådan gør du
- Gæren udrøres i mælken. Sukkeret røres i. Stilles et lunt sted i cirka 15 minutter.
- Yoghurt, salt, æg og olie røres i. Cirka ⅓ af melet kommes i lidt ad gangen. Dejen æltes til den er smidig og formes til en kugle.
- En skål pensles med olie og dejen lægges i, og vendes i olien. Hæver tildækket i cirka 2 timer til dobbelt størrelse.
- Nu deles dejen i 6 portioner. Dejbollerne trykkes ud, så de blive tynde på midten og trækkes dråbeformede. Lægges på en bageplade med bagepapir 3 stk. ad gangen.
- Bages i ovnen på midterste ribbe ved 250 grader i cirka 7 minutter.