Skip to content

Naanbrød

 

Udskriv Naanbrød
Ret brød
Køkken Indisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 7 minutter
2 timer 15 minutter
Samlet tid 2 timer 52 minutter
Antal 6 stk.

Ingredienser

  • 30 g gær
  • dl lunken mælk
  • 1 tsk. sukker
  • 4 spsk. yoghurt naturel
  • tsk. salt
  • 1 stk. let sammenpisket æg
  • 2 spsk. olie
  • 450-500 g hvedemel

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i mælken. Sukkeret røres i. Stilles et lunt sted i cirka 15 minutter.
  • Yoghurt, salt, æg og olie røres i. Cirka ⅓ af melet kommes i lidt ad gangen. Dejen æltes til den er smidig og formes til en kugle.
  • En skål pensles med olie og dejen lægges i, og vendes i olien. Hæver tildækket i cirka 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Nu deles dejen i 6 portioner. Dejbollerne trykkes ud, så de blive tynde på midten og trækkes dråbeformede. Lægges på en bageplade med bagepapir 3 stk. ad gangen.
  • Bages i ovnen på midterste ribbe ved 250 grader i cirka 7 minutter.