Pulled pork burger
Antal 8 personer
Ingredienser
- 1 stk. nakkesteg (cirka 1½ kg)
Rub
- 1½ spsk. salt
- 2 spsk. rørsukker
- 1½ spsk. paprika
- 1 spsk. røget paprika
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 tsk. spidskommen
- 2 spsk. brun farin
- 1 tsk. chiliflager
- friskkværnet peber
Tilbehør
- 8 Burgerboller
- barbecuesauce
- coleslaw (find opskriften under salater)
Sådan gør du
dag 1
- Fjern tydelige sener og fedt fra stegen.
- Bland krydderiblandingen til rub godt sammen. Gnid nakkestegen ind i rub. Dæk stegen til, og stil den på køl natten over.
dag 2
- Tænd ovnen på 110 grader. Kom stegen i en stegeso/römertopf (husk at iblødsætte stegeso/römertopf ½ time i vand inden brug) eller et ovnfast fad.
- Steg nakkestegen 9-10 timer, til stegen har en kernetemperatur på 90 grader.
- Tag stegen ud af ovnen og træk den fra hinanden med to gafler.
- Skær burgerbollerne over og fyld dem med pulled pork, coleslaw og barbecuesovs.