Skip to content

Pulled pork burger

 

Udskriv Pulled pork burger
Ret Hovedret
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 9 timer
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 stk. nakkesteg (cirka 1½ kg)

Rub

  • spsk. salt
  • 2 spsk. rørsukker
  • spsk. paprika
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. chiliflager
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 8 Burgerboller
  • barbecuesauce
  • coleslaw (find opskriften under salater)

Sådan gør du

dag 1

  • Fjern tydelige sener og fedt fra stegen.
  • Bland krydderiblandingen til rub godt sammen. Gnid nakkestegen ind i rub. Dæk stegen til, og stil den på køl natten over.

dag 2

  • Tænd ovnen på 110 grader. Kom stegen i en stegeso/römertopf (husk at iblødsætte stegeso/römertopf ½ time i vand inden brug) eller et ovnfast fad.
  • Steg nakkestegen 9-10 timer, til stegen har en kernetemperatur på 90 grader.
  • Tag stegen ud af ovnen og træk den fra hinanden med to gafler.
  • Skær burgerbollerne over og fyld dem med pulled pork, coleslaw og barbecuesovs.