Spansk appelsinsalat
Denne lækre salat lavede vi på et kursus i Malaga. Hvis der bliver rester af salaten, kan den blendes og trylles om til den lækreste smoothie (Sortér løgene fra inden salaten blendes).
Antal 4 personer
Ingredienser
Salat
- 1 kg appelsiner
- 50 g milde løg
- 2-3 stængler bladselleri
- 200 g grøn peber
- 1 lille håndfuld bredbladet persille (eller mynte)
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Fjern evt. kerner, og fordel skiverne på et fad.
- Pil, halver og skær løget i meget tynde både. Fordel dem over appelsinerne.
- Skær bladselleri og peberfrugt i tynde skiver, og fordel dem over.
- Skyl og hak persillen groft.
- Ved serveringen drysses salaten med sat og peber og olien dryppes over. Pynt med persillen.