Skip to content

Spansk appelsinsalat

 

Print Spansk appelsinsalat
Denne lækre salat lavede vi på et kursus i Malaga. Hvis der bliver rester af salaten, kan den blendes og trylles om til den lækreste smoothie (Sortér løgene fra inden salaten blendes).
Ret Salat
Køkken spansk
Forb. tid 20 minutter
Servings 4 personer

Ingredients

Salat

  • 1 kg appelsiner
  • 50 g milde løg
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 200 g grøn peber
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille (eller mynte)

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Instructions

  • Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Fjern evt. kerner, og fordel skiverne på et fad.
  • Pil, halver og skær løget i meget tynde både. Fordel dem over appelsinerne.
  • Skær bladselleri og peberfrugt i tynde skiver, og fordel dem over.
  • Skyl og hak persillen groft.
  • Ved serveringen drysses salaten med sat og peber og olien dryppes over. Pynt med persillen.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.