Skip to content

Stegt spidskål med æbler

k

Udskriv Stegt spidskål med æbler
Ret Salat, Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal -4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 2 små spidskål
  • 1 stort æble
  • 1 bundt dild
  • 1 stk. skal af en økologisk citron
  • 4 spsk. ristede hasselnødder
  • 75 g smør
  • salt, peber

Sådan gør du

  • Hak løget fint, skær æblet i små tern og hak dilden groft. Bland det hele i en skål.
  • Skær spidskålene i halve, smelt 2/3 af smørret i en stor tykbundet stegpande og lad det bruse af. Læg spidskålene i panden med snitfladen nedad og steg dem i 10-15 minutter, til de har fået godt med farve og er næsten møre. Vend dem og steg videre 3-4 minutter.
    Krydr med salt og peber undervejs.
  • Læg spidskålene på et fad med skærefladen opad. Kom resten af smørret i gryden, lad det brune, tag stegepanden af blusset og vend hurtigt æblefyldet i det brunede smør.
  • Fordel æblefyldet over spidskålen.