Stegt spidskål med æbler
k
Antal -4 personer
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 små spidskål
- 1 stort æble
- 1 bundt dild
- 1 stk. skal af en økologisk citron
- 4 spsk. ristede hasselnødder
- 75 g smør
- salt, peber
Sådan gør du
- Hak løget fint, skær æblet i små tern og hak dilden groft. Bland det hele i en skål.
- Skær spidskålene i halve, smelt 2/3 af smørret i en stor tykbundet stegpande og lad det bruse af. Læg spidskålene i panden med snitfladen nedad og steg dem i 10-15 minutter, til de har fået godt med farve og er næsten møre. Vend dem og steg videre 3-4 minutter.Krydr med salt og peber undervejs.
- Læg spidskålene på et fad med skærefladen opad. Kom resten af smørret i gryden, lad det brune, tag stegepanden af blusset og vend hurtigt æblefyldet i det brunede smør.
- Fordel æblefyldet over spidskålen.