Skip to content

Valnøddebrød med lakrids

 

Print Valnøddebrød med lakrids
Ret brød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Servings 2 stk.

Ingredients

  • 2 dl vand
  • 2 dl mørk øl
  • 1 dl yoghurt
  • 20 g gær
  • tsk. salt
  • 2 spsk. flydende honning
  • 170 g rugmel
  • 100 g valnødder
  • 3 tsk. lakridspulver
  • 450-550 g hvedemel

Instructions

  • Bland vand, øl og yoghurt, og rør gæren ud i blandingen.
  • Rør salt, honning, rugmel, valnøddekerner og lakridspulver i.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er klistret og tung.
  • Kom dejen i en oliesmurt skål og lad den hæve på køl natten over.
  • Form dejen til 2 runde brød, eller kom den i en meldrysset hævekurv. Kan også formes til boller. Lad den efterhæve 1-2 timer.
  • Vend dejen ud på en bageplade. Drys dejen med lidt mel og rids et kryds på toppen med en meget skarp kniv.
  • Bag brødene/brødet på nederste rille i en 220 grader varm ovn først i 20 minutter. Skru nu ned til 190 grader, og bag et stort brød ½ time og små brød/boller 15-20 minutter.
  • Tip: Lakridspulveret kan erstattes med stødt fennikelfrø.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.