Skip to content

Valnøddebrød med lakrids

 

Udskriv Valnøddebrød med lakrids
Ret brød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 2 stk.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl mørk øl
  • 1 dl yoghurt
  • 20 g gær
  • tsk. salt
  • 2 spsk. flydende honning
  • 170 g rugmel
  • 100 g valnødder
  • 3 tsk. lakridspulver
  • 450-550 g hvedemel

Sådan gør du

  • Bland vand, øl og yoghurt, og rør gæren ud i blandingen.
  • Rør salt, honning, rugmel, valnøddekerner og lakridspulver i.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er klistret og tung.
  • Kom dejen i en oliesmurt skål og lad den hæve på køl natten over.
  • Form dejen til 2 runde brød, eller kom den i en meldrysset hævekurv. Kan også formes til boller. Lad den efterhæve 1-2 timer.
  • Vend dejen ud på en bageplade. Drys dejen med lidt mel og rids et kryds på toppen med en meget skarp kniv.
  • Bag brødene/brødet på nederste rille i en 220 grader varm ovn først i 20 minutter. Skru nu ned til 190 grader, og bag et stort brød ½ time og små brød/boller 15-20 minutter.
  • Tip: Lakridspulveret kan erstattes med stødt fennikelfrø.