Skip to content

Ymerfromage

 

Print Ymerfromage med bagte rabarber
Ret Dessert
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 55 minutter
Servings 5 personer

Ingredients

Ymerfromage

  • stk. husblas
  • 20 g pasteuriseret æggeblomme
  • 35 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g ymer
  • 125 g piskefløde

Bagte rabarber

  • 200 g rabarber i korte stykker
  • ½ spsk. æbleeddike
  • 5 g friskrevet ingefær
  • 75 g sukker

Crumbledrys

  • 40 g speltmel
  • 5 g sukker
  • 25 g smør

Pynt

  • frisk mynte

Instructions

Ymerfromage

  • Læg husblasen i blød i koldt vand i cirka 10 minutter.
  • Pisk æggeblomme, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Vend ymer i.
  • Træk husblassen op af vandet og smelt den i en gryde. Vend husblassen i ymerblandingen.
  • Pisk fløden til skum og vend det i.
  • Held fromagen i en skål eller portionsanret den i 5 glas.
  • Stil fromagen i køleskabet i mindst 2 timer.

Bagte rabarber

  • Bland rabarberstykker, eddike, ingefær og sukker i en bradebande. Bag rabarberne ved 225 grader varmluft i cirka 10 minutter. Ven forsigtigt i dem og bag yderligere cirka 5 minutter. Lad rabarberne køle af.

Crumbledrys

  • Bland mel og sukker og smuldr smørret i melblandingen. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og bag ved 225 grader varmluft i 5-7 minutter, til den er gylden. Lad crumblen køle af.
  • Fordel de bagte rabarber og crumbledrys på fromagen. Pynt med mynteblade.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.