Skip to content

Gnocchi med tomatsauce

 

Udskriv Gnocchi med tomatsauce
Gnocchi er en italiensk variant af pasta, der er baseret på kartoffelmos.
Ret Vegetarretter
Køkken Italiensk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4

Ingredienser

ovnbagt tomatsovs

  • 500 g cherrytomater
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 stk. squash
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt, peber

Gnocchi

  • 500 g gnocchi
  • 125 g friske mozzarellakugler
  • 1 håndfuld friske basilikumblade

Sådan gør du

Ovnbagt tomatsovs

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl tomaterne halver dem og læg dem i et ovnfast fad. Skyl squash og peberfrugter, skær dem i tern, og læg dem ovenpå tomaterne.
  • Pil og pres hvidløgene. Spred dem over tomat, squash og peberfrugt. Top med basilikum. Dryp med olie og krydr med salt og peber.
  • Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til tomaterne er rynkede og gyldne.
  • Brug en grydeske til at mose grøntsagerne let sammen til en grov sauce. Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.

Gnocchi

  • Kog gnocchi efter anvisningen på posen, og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vend gnocchi sammen med den grove tomatsauce i fadet. Fordel mozzarella over i mindre stykker, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
  • Pynt med frisk basilikum inden servering.