Gnocchi med tomatsauce
Gnocchi er en italiensk variant af pasta, der er baseret på kartoffelmos.
Antal 4
Ingredienser
ovnbagt tomatsovs
- 500 g cherrytomater
- 2 stk. røde peberfrugter
- 2 stk. squash
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- salt, peber
Gnocchi
- 500 g gnocchi
- 125 g friske mozzarellakugler
- 1 håndfuld friske basilikumblade
Sådan gør du
Ovnbagt tomatsovs
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skyl tomaterne halver dem og læg dem i et ovnfast fad. Skyl squash og peberfrugter, skær dem i tern, og læg dem ovenpå tomaterne.
- Pil og pres hvidløgene. Spred dem over tomat, squash og peberfrugt. Top med basilikum. Dryp med olie og krydr med salt og peber.
- Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til tomaterne er rynkede og gyldne.
- Brug en grydeske til at mose grøntsagerne let sammen til en grov sauce. Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
Gnocchi
- Kog gnocchi efter anvisningen på posen, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Vend gnocchi sammen med den grove tomatsauce i fadet. Fordel mozzarella over i mindre stykker, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
- Pynt med frisk basilikum inden servering.