Skip to content

Thaicurry med græskar

 

Udskriv Thaicurry med græskar
En dejlig nem og velsmagende ret.
Server curryen med jasmin- eller basmatiris
Ret Vegetarretter
Køkken Thailandsk
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk hokkaidogræskar
  • 2 tsk rød thaikarry
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml
  • 1 spsk fiskesause
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk rørsukker
  • 2-3 stk limeblade
  • 150 g sukker ærter
  • 1 ds bambusskud
  • 1 stor håndfuld babyspinat

Tilbehør:

  • jasmin- eller basmatiris

Sådan gør du

  • Halver græskarret , fjern kernerne og skær det i både.
    Skær skrællen af, og skær dernæst græskarkødet i tern.
  • Svits thaikarry i en gryde i et par skefulde af den faste kokosmælk, til det begynder at dufte.
  • Tilsæt græskar, og rist det i blandingen et par minutter.
  • Kom resten af kokosmælken ved sammen med fiskesauce, limesaft, rørsukker og limeblade.
  • Lad det simre i 5 minutter. Halver suger snapsene på langs, og kom dem i gryden sammen med bambusskud.
  • Kog i endnu 3-4 minutter, tilsæt spinat, og kog op.
  • Smag til med fiske sauce, limesaft og sukker.
    Server med jasmin- eller basmatiris