Skip to content

Butter chicken

 

Udskriv Butter chicken
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Forb. tid 3 timer
Tilb. tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 100 g yoghurt naturel
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt kardemomme (eller 3 knuste kapsler)
  • ½ tsk nellike
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 ds hakkede tomater
  • 400-500 g kyllingebryst skåret i tern
  • 50 g smør
  • 1 stk løg i skiver
  • ½ dl piskefløde

Sådan gør du

  • Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og tomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne. Lad kyllingen trække mindst ½ time i køleskabet - men gerne 2-3 timer.
  • Smelt smør og olie i en gryde. Sauter løgene til de blive bløde og blanke. Tilsæt kylling, sauce og fløde. Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør.
  • Server naanbrød, hvide ris, koriander og en frisk salat til.