Butter chicken
Antal 4 personer
Ingredienser
- 100 g yoghurt naturel
- 1-2 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt kardemomme (eller 3 knuste kapsler)
- ½ tsk nellike
- 2 tsk garam masala
- 2 tsk spidskommen
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 spsk frisk ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 1 ds hakkede tomater
- 400-500 g kyllingebryst skåret i tern
- 50 g smør
- 1 stk løg i skiver
- ½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og tomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne. Lad kyllingen trække mindst ½ time i køleskabet - men gerne 2-3 timer.
- Smelt smør og olie i en gryde. Sauter løgene til de blive bløde og blanke. Tilsæt kylling, sauce og fløde. Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør.
- Server naanbrød, hvide ris, koriander og en frisk salat til.