gulerodsbrud
Antal 15 stk
Ingredienser
- 5 dl vand
- 1 pk gær
- 3 tsk. groft salt
- 75 g sukker
- 50 g smeltet smør
- 1 kg hvedemel
- 2 stk. æg
- 4 stk revne gulerødder
- 150 g solsikkefrø
Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, smør og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Lad dejen blive i skålen og lav en fordybning i midten af dejen. Slå æggene ud i fordybningen, og tilsæt revet gulerod og solsikkefrø.
- Klip dejen i skålen i stykker på kryds og tværs med en stor saks. Brug den ene hånd til at klippe og den anden til at vende dejen rundt i skålen. Det hele skal blive en våd og klumpet masse af små dejstykker smurt inde i æg, gulerod og solsikkefrø.
- Sæt dejen med en ske i 12-15 klatter på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad brudene efterhæve i ca. ½ time.
- Bag brudene ved 200 gr. (uden varmluft) i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.