Skip to content

gulerodsbrud

 

Udskriv Gulerodsbrud
Ret brød
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 1 pk gær
  • 3 tsk. groft salt
  • 75 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 1 kg hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 4 stk revne gulerødder
  • 150 g solsikkefrø

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, smør og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Lad dejen blive i skålen og lav en fordybning i midten af dejen. Slå æggene ud i fordybningen, og tilsæt revet gulerod og solsikkefrø.
  • Klip dejen i skålen i stykker på kryds og tværs med en stor saks. Brug den ene hånd til at klippe og den anden til at vende dejen rundt i skålen. Det hele skal blive en våd og klumpet masse af små dejstykker smurt inde i æg, gulerod og solsikkefrø.
  • Sæt dejen med en ske i 12-15 klatter på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Lad brudene efterhæve i ca. ½ time.
  • Bag brudene ved 200 gr. (uden varmluft) i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.