Skip to content

Blomkål med persillepesto

 

Udskriv Blomkål med persillepesto
Ret Salat
Antal 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 1 mellemstort blomkål
  • 2 hoveder hjertesalat
  • 1 bk cherrytomater
  • olivenolie
  • bredbladet persille
  • havsalt og friskkværnet peber

Persillepesto:

  • 1 bk/ 70 g kruspersille
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1 dl/60 g mandler
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk honning
  • havsalt

Sådan gør du

  • Start med pestoen. Blend persillen med olie til en sammenhængende masse. Tilsæt mandler og evt. lidt mere olie, til du har den rette konsistens. Smag til med æbleeddike, honning og havsalt.
  • Tag det grønne af blomkålen og bræk/skær blomkålen i mindre buketter. Kom dem i en skål, der tåler varmt vand. Overhæld blomkålen med kogende vand et par minutter, til den bliver blød og slatten. Lad blomkålen dryppe af i en sigte.
  • Vend blomkålen med nogle skefulde pesto, til blomkålen er dækket. Opbevar resten i et glas på køl.
  • Skyl og tør hjertesalaten og fordel bladene på et fad. Fordel blomkålssalaten over.
  • Halver tomaterne og fordel dem over. Dryp med lidt olivenolie og drys med hakket persille, salt og friskkværnet peber.