Skip to content

Kaffebrød med lemoncurd

 

Udskriv Kaffebrød med lemoncurd
Ret Kager
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 14 stk

Ingredienser

Dej:

  • 50 g smør
  • 2 dl letmælk
  • 20 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • ca. 400 g hvedemel

Makronmasse:

  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 3 stk æggehvider
  • 30 g hvedemel
  • 1 dl lemoncurd

Sådan gør du

dag 1:

  • Smelt smørret, og afkøl. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og æg. Ælt hvedemel i dejen og ælt, til dejen er glat og smidig-men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

dag 2:

  • Tag dejen ud, og lad den få stuetemperatur.
  • Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og tryk det lidt fladt med hånden, så det ikke bliver for højt. (Det hæver meget) Lad brødet hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 20 minutter, til det er gyldent.
  • Afkøl brødet, og skær det i 2 cm tykke skiver på skrå. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
  • Riv marcipanen, og rør det med sukker, æggehvider og hvedemel.
  • Smør lemoncurd på brødene, og fordel dernæst makronmasse ovenpå. Bag brødene yderligere ca. 10 minutter, til de er gyldne. Afkøl kaffebrødene på en bagerist.