Skip to content

Fru Jensens mokkaruder

Udskriv Fru Jensens Mokkaruder
Ret Kager
Køkken dansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

dej

  • 2 stk æg
  • 175 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g kakao
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk

kokosglasur

  • 50 g smør
  • 25 g kraftigt brygget kaffe
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ spsk kakao – kan udelades
  • lidt kokosmel

Sådan gør du

Dej:

  • Forvarm ovnen til 200 gr. almindelig over- og undervarme.
  • Æg og sukker piskes til en hvid og luftig masse.
  • I en anden skål blandes mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao.
  • Smelt smørret i en lille gryde og hæld derefter mælken i. Rør det sammen så væsken ikke er for varm.
  • Sigt nu de tørre ingredienser ned i æggemassen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
  • Vend derefter smør-mælkeblandingen i, og vend det forsigtigt rundt indtil dejen er glat og jævn.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir. Opskriften passer til en bradepande på 24 x 18 cm. Du kan også bruge en springform med en diameter på 18-20 cm.
  • Fordel dejen i formen, og glat den ud.
  • Bages ca. 20-25 minutter. Prik i kagen med en stålstrikkepind for at mærke om kagen er færdig. Hænger dejen ved pinden, skal den have lidt længere tid.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.

Glasur:

  • Smelt smørret i en lille gryde, tag gryden af varmen, og rør kaffe, flormelis, vaniljesukker og kakao i. Rør glasuren blank.
  • Fordel glasuren over kagen, og drys straks kokos over.