Skip to content

Bedsteforældredags lagkagen

Print Bedsteforældredags lagkagen
Denne lagkage har vi med stor succes serveret for elevernes bedsteforældre.
Ret Kager
Køkken dansk

Ingredients

Lagkagebunde:

  • 5 stk æg
  • 200 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 105 g kartoffelmel
  • tsk bagepulver

Hindbærcreme:

  • 2 blade husblas
  • 200 g frosne hindbær
  • 60 g sukker
  • 2/3 stk vaniljestang
  • 3 dl piskefløde

Nougatcreme:

  • ½ l piskefløde
  • 150 g nougat
  • 50 g mørk chokolade

Chokoladeglasur:

  • 1 dl mælk
  • 60 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 spsk kakao
  • 100 g hakket chokolade

Pynt:

  • ½ liter piskefløde
  • bær, chokoladedrys, tørret hindbær

Instructions

Lagkagebunde:

  • Smør en springform (24 cm) Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Sigt de to slags mel og bagepulver i, og vend det forsigtigt rundt.
  • Hæld dejen i formen, og bag den ved 200 gr ca. 25 minutter. Afkøl kagen.

Hindbærcreme:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Kom hindbær, sukker og vanilje i en lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend det til en puré.
    Tryk vandet af husblassen og smelt den i den varme hindbærpuré. Lad det afkøle.
  • Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærpuréen.

Nougatcreme:

  • Opvarm fløden. Smelt nougat og chokolade i den opvarmede fløde. Massen nedkøles til den er iskold (gerne natten over).
    Pisk nougatchokolade fløden til en konsistens som flødeskum. ikke for stift.

Chokoladeglasur:

  • Mælk , smør og sukker koges op, kakao sigtes i.
    Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Pisk det sammen når det har stået lidt.

Saml og pynt lagkagen:

  • Del lagkagen i 3 vandrette skiver.
    Læg en af bundene på et lagkagefad. Fordel hindbærcremen ovenpå.
    Læg endnu en bund på. Fordel nougatcremen ovenpå.
    Afslut med den sidste bund på toppen.
    Smør chokoladeglasuren i et pænt glat lag på toppen af lagkagen.
    Lad lagkagen trække natten over i køleskabet.
    Pynt lagkagen med stiftpisket fløde (som sprøjtes på med en strøjtetylle), bær, chokoladedrys og tørret hindbær.

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.