Madsens Marmelade
En OE-Inspireret marmelade lavet til Anette Madsens afskedsreception, med kvæde som grundsmag og så ellers en opskrift der prøver at ramme alle grundsmage. Kan varieres til eget behov – og tak for mad, Anette 🙂
Ingredienser
- 600 gram kvæde (fra OE træet)
- 2 stk æbler (fra Kims have)
- 3 stk økologiske citroner
- 1 tsk groft salt (islandsk havsalt)
- 2 spsk økologisk ingefær
- 2 tsk tamarindpasta
- 1 kg syltesukker
Sådan gør du
- Skræl kvæderne og skær dem i små tern
- Skræl æblerne og riv dem groft
- Riv skallen fra 1 – 1½ citron fint, alt efter ønsket bitterhed
- Skær frugtkødet fra citronerne i små stykker
- Riv ingefær fint
- Put det hele i en en gryde, tilsæt tamrindpasta og havsalt
- Tilsæt syltesukker, rør lidt rundt, kog op og lad koge i 10 minutter.
- Hæld på rene – og evt. atamonskyllede – glas.

