Skip to content

AKTUELT

Gammelelevdag

Tusind tak for en fantastisk gammelelevdag 2023. Det var igen en fornøjelse at synge, feste og se jer alle igen.vi glæder os vildt meget til næste år, men inden da er der både Nytårslounge og Kordag. Gammelelevdag ligger som altid i weekenden i uge 43.
Hvis i har glemt noget kan kigge på vores facebookside, for der er alt det vi har fundet.

Tak for en skøn dag og vi glæder os til at se jer igen
Kh Elevforeningsbestyrelsen.

Info om nytårslounge

Tusind tak for en fantastisk vellykket nytårslounge 2024! Det var utroligt hyggeligt at synge fællessang med jer og dejligt at se nytårskoncerten og jeres glade ansigter. Vi glæder os til at se jer igen i 2025

Kære tidligere OE’ere!

Tusind tak for endnu en fantastisk kordag. Det var en fornøjelse at synge kor med jer endnu en gang, og det var en lige så stor fornøjelse at feste med jer. Vi er nu tilbage til de klassiske festformat der ikke har været der siden kordag 2019!
OE’s Elevforeninges bestyrelse glæder sig til at synge med jer igen næste år, men inden da er der gammelelevdag at se frem til der som altid ligger i weekend i uge 43.

Bedste hilsner

Ollerup Efterskoles Elevforenings Bestyrelse

Hvis ønsker dig automatiske påmindelser via din kalender kan du her abonnere vores skønne google kalender, så sørger vi for at lægge arrangementer og deadlines for tilmeldinger ind for dig! Det er jo super smart!!

Elevforeningens kalender

Om Elevforeningen

På alle Ollerup-årgange er der én unævnelig sætning som for alt i verden ikke må siges højt: Efterskoleåret får en ende (og ja, vi sagde det lige). Men frygt ej, ny ankommende gamle elev, hvis du tror at eftertiden blot er en mørk genklang af efterskolen. OE lever nemlig videre. I elevforeningen bevarer og genlever vi efterskoleånden uden for skolen. Her mødes vi indbyrdes og på tværs af årgange om det der binder os: Sangende, fællesskaberne, venskaberne, traditionerne. Elevforeningen er Ollerupånden efter Ollerup.

 

             Medlemskab koster:

             1 år:                                             60 kr

             4 år:                                           250 kr

             Eviggyldigt medlemskab:    400 kr

 

I elevforeningen har vi en bestyrelse bestående af gamle elever og to lærerrepræsentanter fra skolen. Det er os der afvikler arrangementerne for alle jer gamle elever. Hvert år til gammelelevdag bliver der afholdt generalforsamling med mulighed for indflydelse og spørgsmål fra alle jer medlemmer. Her kan du også stille op og blive valgt ind i bestyrelsen, hvis du selv sidder inde med gode ideer og brænder for efterskoleånden. Elevforeningen har også et fuldbyrdet medlem i skolens bestyrelse, og er altså en vigtig del af skolens arbejde med at vedligeholde og udvikle OE. Så har du input? Kontakt os endelig, hvad enten det er online eller til generalforsamlingen. Som forening er vi båret af jer – vores medlemmer.

Og ellers kan du jo glædeligt læne dig tilbage og nyde arrangementerne. Du kan læse meget mere om kordag, gammelelevdag, festerne og alt andet nedenfor!

Som medlem af elevforeningen er du sikret altid at blive inviteret til elevforeningens og skolens arrangementer, og så vil du blive opdateret med nyheder og begivenheder fra OE. Dette inkluderer koncerter, korworkshops, gammelelev-arrangementer, musikstævner og meget mere!

Gammelelevdag

Gammelelevdag er den absolut største begivenhed som vi afholder i elevforeningen. Her møder du både den nuværende årgang, og får muligheden for at se hvordan det går på skolen lige nu. Du får også mulighed for at gense din nuværende årgang, og alle de årgange der har været før og efter din egen. Gammelelevdag er fest og gensynsglæde.

På dagen skal vi både synge kor og fællessang, vi skal afholde foreningens generalforsamling, og så afslutte med en koncert inden vi kører til fest. Koncerten bliver typisk spillet af upcoming bands med gamle elever som medlemmer. Vi har blandt andet haft bands som Mynsterland, Sons of the Dragons og Barselona til at optræde.

De nye gamle elever (altså den nyligt udgåede årgang) ankommer allerede fredag eftermiddag. Der har du, som ny gammel elev, altså muligheden for at gense din egen årgang, inden resten af de gamle elever ankommer lørdag. Om aftenen er der fællesspisning efterfulgt af en musikcafé, hvor du både kan optræde og høre optrædener.

Lørdag formiddag mødes alle jubilarer til særlige jubilæumsarrangementer. Her bydes alle på mokost fra skolens køkken, og vi sørger også for en årgangskasse med billeder, videoer og andre ting der kan vække minder. De resterende årgange ankommer i løbet af eftermiddagen.

Gammelelevdag er altså en dag med masser af gensynsglæde og nye indtryk. Til generalforsamlingen synger vi alle de gamle korkendinge med et kor bestående af de typisk 300-400 deltagere. Efter tager vi lejede busser til et forsamlingshus, hvor vi fester, både lærere og årgange på tværs.

Kordag

Ud over Gammelelevdag er der også andre, mindre arrangementer. For eksempel Kordag. Her kan du komme og synge med når vi gamle elever, sammen med de nuværende elever, lærer to nye sange; en klassisk og en rytmisk. I løbet af dagen er der både frokost og forfriskninger.

Vi afslutter med en åben koncert, hvor vi optræder med de to nye sange, og mange af de gamle kendinge, dirigeret af vores dygtige kordirigenter. Efter dagen er færdig, ville der også hér, være en afsluttende fest for både gamle elever og lærere.

Festerne

Efter Kordag og Gammelelevdag sørger vi altid for sjove fester med live musik og DJ. Ud over os gamle elever, er alle fra personalet også inviteret med. Her lærer du mennesker at kende på tværs af årgange, og genser lærere og andre kendinge. Typisk vil kontaktgruppelærerne også samle forskellige årgange fra kontaktgruppen for at dele historier. Vi sørger selvfølgelig altid for transport fra Ollerup og til festen, og efterfølgende også til nærmeste togstation.

Nytårslounge og årsskriftuddeling

Et andet arrangement er VIP-loungen. I forbindelse med den nuværende årgangs første nytårskoncert mødes vi til fælleshygge på skolen. Her synger vi fællessang, deler minder og spiser sammen. Efter maden bliver det nye årsskrift uddelt. Årsskriftet tager udgangspunkt i den nyligt afgående årgang, og det er derfor altid ekstra sjovt for jer nye gamle elever at mødes omkring årsskriftet. Når tiden er inde, bevæger vi os over i Koncerten til den nuværende årgangs første koncert.

Festival

I juni afholder OE festivalen “Musik Bag Bøgehækken”. Her kommer vi i elevforeningen også forbi og taler om hvad vi laver. Vi stiller også op med et band, bestående af gamle elever. Bandet er typisk et af de bands der har holdt ved lige siden året på efterskolen. For de gamle elever er festivalen endnu en oplagt mulighed for at gense skolen, genopleve OE-stemningen, og møde de nuværende elever før de lukkes ind i de gamle elevers klub.

Idéer til nye arrangementer?

Hey! Husk også at du som medlem af elevforeningen kan påvirke hvad der skal ske. Så hvis du har ideer eller anden input, så skriv til os på vores Facebook-side. Vi vil rigtig gerne høre hvad du har at sige.