Skip to content

gulerodsbrud

  Gulerodsbrud 5 dl vand1 pk gær3 tsk. groft salt75 g sukker50 g smeltet smør1 kg hvedemel2 stk. æg4 stk revne gulerødder150 g solsikkefrø Hæld vandet i en skål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker, smør og…

Læs mere...

Naanbrød

  Naanbrød 30 g gær1¾ dl lunken mælk1 tsk. sukker4 spsk. yoghurt naturel1½ tsk. salt1 stk. let sammenpisket æg2 spsk. olie450-500 g hvedemel Gæren udrøres i mælken. Sukkeret røres i. Stilles et lunt sted i cirka 15 minutter.Yoghurt, salt, æg…

Læs mere...

Franske baguettes

  Franske baguette fordej5 g gær3 dl koldt vand300 g kraftigt hvedemel (mel med en god bageevne, der giver luftigt brød med sprød skorpe)Dej15 g gær3 dl koldt vand1 portion fordej1 spsk. salt½ spsk. sukker425-475 g kraftigt hvedemelPyntflagesaltsesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner…

Læs mere...

Græsk salatbrød

  Græsk salatbrød 1½ dl olivenolie3 mellemstore løg3½ dl vand25 g gær250 g groft hvedemel500 g hvedemel (hold evt. lidt mel tilbage eller tilsæt mere, hvis dejen er for våd)1 spsk. salt1½ spsk. oregano2 tsk. hele korianderfrø1 tsk. pebermix150 g…

Læs mere...

Chokoladeboller

  Chokoladeboller 6 dl vand30 g gær2 tsk. salt3 spsk. sukker eller flormelis100 g havregryn900 g hvedemel200 g chokolade knapper eller hakket chokoladePyntsammenpisket æg, perlesukker Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, havregryn og…

Læs mere...

Valnøddebrød med lakrids

  Valnøddebrød med lakrids 2 dl vand2 dl mørk øl1 dl yoghurt20 g gær1½ tsk. salt2 spsk. flydende honning170 g rugmel100 g valnødder3 tsk. lakridspulver450-550 g hvedemel Bland vand, øl og yoghurt, og rør gæren ud i blandingen.Rør salt, honning,…

Læs mere...

Lyst knækbrød

  Lyst knækbrød 1 dl havregryn1 dl sesamfrø1 dl hørfrø1 dl solsikkekerner1 dl græskarkerner2½ dl hvedemel1 dl rugmel1 tsk. bagepulver1 tsk. salt2 dl vand1¼ dl rapsolie Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt vand og olie , og rør det til…

Læs mere...

Minirugbrød

  Minirugbrød 7½ dl vand10 g gær200 g rugsurdej (se nedenfor)400 g rugflager225 g rugmel225 g hvedemel200 g solsikkekerner150 g hørfrø35 g maltsirup (eller almindelig mørk)35 g groft saltsesamfrø til drys Kør alle ingredienser sammen på en røremaskine i 10…

Læs mere...

Knækbrød med rugmel

  Knækbrød med rugmel 1 dl havregryn1 dl hørfrø1 dl græskarkerner1 dl solsikkekerner1 dl sesamfrø -både hvide og sorte1 spsk. chiafrø1 tsk. bagepulver1 spsk. salt50 g rugmel175 g hvedemel¾ dl rapsolie1¾-2 dl vand Rør alle ingredienser sammen i en skål.Del…

Læs mere...

Julebrud

  Julebrud Tørrede frugter, nødder og varme krydderier smager af jul. 2 dl vand2 dl mælk30 g gær½ dl sukker1 tsk. salt1 tsk. kanel1 tsk. kardemomme50 g grofthakkede nødder50 g hakkede tørrede figner (eller andre tørrede frugter)800-900 g hvedemel Bland…

Læs mere...

Faster Annes scones

  Faster Annes scones 360 g mel60 g sukker1 tsk. salt4 tsk. bagepulver140 g smør2 dl tykmælk½ dl fløde eller kærnemælkevt. nødder, tranebær eller chokolade Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål og derefter smuldres smørret i blandingen.Når…

Læs mere...

Surdejs rugbrød

  Surdejs rugbrød Surdej5 g gær2 dl vand1 tsk. sukker1 spsk. salt150 g rugmeldag 1surdej900 g rugmel900 g hvedemel2 liter vand6 tsk. saltdag 2240 g hørfrø240 g solsikkekerner240 g hvedekerner880 g skårne rugkerner2 dl kærnemælk1 stk. maltøl2 spsk. sirup SurdejAlle…

Læs mere...

Pizzasnegle

  Pizzasnegle Dej3 dl vand25 g gær1 tsk. salt475-500 g pizzamel eller hvedemel2 spsk. olieFyld1 ds hakkede tomater væden sies fra)2 fed hvidløg1 tsk. salt2 tsk. oreganorevet mozzarella DejVand, gær, salt og hvedemel æltes sammen. Olien tilsættes til sidst og…

Læs mere...

Pølsehorn

  Pølsehorn 1½ dl vand1½ dl tykmælk (eller vand)50 g gær1 tsk. salt½ dl olie500 g mel, gerne ¼ fuldkornsmel eller havregryn8 stk. pølser skåret i halveketchup Rør vand, tykmælk, salt og mel sammen. Rør til sidst olien i. Dejen…

Læs mere...

Vegabrød

  Vegabrød pesto1 dl olivenolie50 g valnødder70 g spinat30 g revet parmesan2 fed hvidløglidt saltdej3 dl vand25 g gær2 spsk olie1 tsk salt400-500 g pizzamel (hvedemel kan også bruges)1 ps revet mozzarella PestoBlend alle de tørre dele af pestoen. Tilsæt…

Læs mere...

Varme hveder

Varme hveder til Store Bededag 2½ dl vand50 g gær2 spsk sukker1 tsk salt1 stk æg1 tsk kardemomme500 g hvedemel100 g smør, stuetemperatur Opløs gæren i vandet.Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen smidig og lækker.Stil dejen til hævning i…

Læs mere...

Foccaciabrød

  Foccaciabrød Lækkert luftigt madbrød 30 g gær5½ dl vand2 dl olivenolie1½ spsk salt1 spsk rosmarin1 kg hvedemel200 g cherrytomater (kan udelades) flagesalt Opløs gæret i vandet og rør rosmarin, salt og mel i.Tilsæt olien og rør godt sammen.Dejen formes…

Læs mere...