Skip to content

Creme brulee tærte

  Creme brulee tærte Tærtebund125 g smør250 g hvedemel80 g sukker1 nip salt1 stk ægCreme bruleemasse120 g æggeblommer80 g sukker½ stk vaniljestang250 g piskefløde100 g sødmælksukker til karameliseringpynt:friske blåbær og ribs i klaser Tærtebund:Skær smørret ud i tern.Kom smør, mel,…

Læs mere...

Appelsinsukkerlage til frugtsalat

  Appelsinsukkerlage til frugtsalat ½ liter vand300 g sukker1 stang vanilje1 stk. appelsin Skrab kornene ud af vaniljestangen.Riv og pres appelsinen.Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det ind til en lage. Sluk for blusset og lad den trække…

Læs mere...

Ymerfromage

  Ymerfromage med bagte rabarber Ymerfromage1½ stk. husblas20 g pasteuriseret æggeblomme35 g sukker1 tsk. vaniljesukker250 g ymer125 g piskeflødeBagte rabarber200 g rabarber i korte stykker½ spsk. æbleeddike5 g friskrevet ingefær75 g sukkerCrumbledrys40 g speltmel5 g sukker25 g smørPyntfrisk mynte YmerfromageLæg…

Læs mere...

Irenes forårsdessert

  Irenes forårsdessert 375 g hindbær, friske eller frosne50 g sukker2 tsk. vaniljesukker1 liter yoghurt naturel1½ dl piskeflødeDrys: cirka 25 g kokosmel Spred hindbærrene ud i et fad, og drys sukkeret over. Lad hindbærrene trække natten over.Pisk fløden, og rør…

Læs mere...

Kold rabarbersuppe med ristet rugbrød

  Kold rabarbersuppe med ristet rugbrød Kold rabarber suppe smager skønt med ristet rugbrød. Vanilje is er også lækkert til. Suppe750 g rabarberstilke skåret i skiver1 liter vand200 g sukker 1 stang vaniljeJævning2 spsk. kartoffelmel1 dl vandRistet rugbrød2 skiver rugbrød1…

Læs mere...

Dessert tærte

  Dessert tærte Dej175 g hvedemel100 g koldt smør2 spsk. sukker2-3 spsk. koldt vandFyld75 g blødt smør150 g sukker1½ tsk. vaniljesukker250 g marcipan3 stk. æg150 g hakkede valnødder100 g god mørk chokoladelidt smør til at smøre tærteformen med DejSkær smørret…

Læs mere...

Sicilianske muffins med blødende hjerte

  Sicilianske muffins med blødende hjerte Disse sicilianske muffins har en himmelsk kraftig chokoladesmag. 200 g mørk chokolade 70 %200 g smør160 g sukker40 g mel4 stk. ægsmør til at smøre formene medmel til at drysse formene med Smelt smør,…

Læs mere...

Bagt æblekage fra Sydfyn

  Bagt æblekage fra sydfyn Råmasse150 g smør150 g sukker3 stk. æg150 g mel30 g maizena3 tsk. bagepulver2 stk. vaniljestængerDrys50 g smør80 g hvedemel50 g sukker½ tsk. bagepulver1 spsk. kanelFyld2 stk. æbler RåmasseSmør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes…

Læs mere...

Koldskål

  Koldskål 1 liter kærnemælk1 liter A38 eller tykmælk3 spsk. vanilje3 spsk. sukker1-2 spsk. citronsaft Alle ingredienser blandes sammen og smages til. Tilsæt evt. jordbær eller andet frugt.Serveres med knuste kammerjunkere. Dessert

Læs mere...

Ollerup dessert

  Ollerup dessert 1 liter A38 eller tykmælk2 dl piskefløde2 spsk. vaniljesukker1½ spsk. sukker Fløden piskes stiv.A38, vaniljesukker og sukker blandes i.Serveres med en klat solbærmarmelade. Dessert

Læs mere...