Skip to content

Fiskefilet i grøn karry, wokgrøntsager og nudler

  Fiskefilet i grøn karry, wokgrøntsager og nudler Fisk1 kg fiskefilet f.eks. kuller eller sej180 ml Santa Maria Green Curry Spice Mix (eller karrypasta)1 ds kokosmælk2 dl vandWokgrøntsager225 g hakket rødløg225 g rød peberfrugt i strimler270 g pak choi eller…

Læs mere...

Honningmarineret laks med lime og rødløg

  Honningmarineret laks med lime og rødløg 4 stk. laksesteaksmarinade:1 glas peberfrugt pesto2 spsk. soyasauce2 spsk. honning1 stk. limesort peberolivenolie1 stk. rødløg1 fed hvidløg Rør peberfrugt pesto, soyasauce, honning, saft af lime, lidt sort peber og olie sammen og hæld…

Læs mere...

Bagt laks med yoghurtcreme

Bagt laks med yoghurtcreme 600 g fersk lakseside3 dl græsk yoghurt1 fed hvidløg4 stilke frisk timiansalt og peber Laksen lægges med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.Rør yoghurt med knust hvidløg, timian, salt og peber.Fordel yoghurtblandingen på laksen,…

Læs mere...

Kokos-dahl med torsk

  Kokos-dahl med torsk Dahlkokosolie til stegning2 stk. løg2 fed hvidløg1-2 stk. rød chili2 spsk. god karry200 g røde linser1 ds kokosmælk8 dl grøntsagsbouillonhavsalt400 g torskefiletTopping1 stk. presset lime1 håndfuld cashewnødder1 bundt persille1 bundt forårsløg DahlVarm en gryde op med…

Læs mere...

Fiskeragout med appelsin og gremolata

  Fiskeragout med appelsin og gremolata 200 g løg6 fed hvidløg2 spsk. olivenolie½ tsk. safrantråde4 stk. laurbærblade1 ds hakkede tomater3 dl friskpresset appelsinsaft1 tsk. sukkersalt, peber1 stk. gul peberfrugt1 stk. rød peberfrugt700 g mørksejfilet, lyssej eller torskGremolata2 håndfulde hakket persille2…

Læs mere...

Spanske fiskefrikadeller

  Spanske fiskefrikadeller 100 g chorizopølse (eller anden fed spansk pølse)1 bdt. persille1 bdt. forårsløg400 g fiskefars (færdigrørt)olivenolie til stegning Fjern skindet fra chorizopølsen. Skær den i fine tern. Steg dem på en stegepande ved svag varme. Når de begynder…

Læs mere...

Fisk i krydret sovs

  Fisk i krydret sovs 600 g rødfisk eller torsk2 spsk. limesaftsaltKokossovs3 stænger bladselleri1 stk. løg3 spsk. olivenolie1 fed hakket hvidløg2 spsk. tomatpuré¼-½ tsk. peber1-2 tsk. gurkemeje½-1 tsk. chiliflager1 ds kokosmælk2 dl kyllingebouillon3 stk. tomater½ stk. grøn peberfrugt½ stk. gul…

Læs mere...

Hokkaidosuppe med røget laks

  Hokkaidosuppe med røget laks Suppe1 stk. hokkaido græskar 2 stk. rødløg1 stk. rød chili5 cm frisk ingefærrapsoliehvid balsamicoeddike1 terning grøntsagsbouillon8 dl vand1 ds kokosmælk¾ dl piskeflødeTopping100 g grønkål300 g røget laks2 fed hvidløg50 g semidried tomatersalt, peber SuppeGræskaret skæres…

Læs mere...

Ungarsk fiskegratin

  Ungarsk fiskegratin Sovs2 store løg1-2 stk peberfrugter15 g margarine1 ds flåede tomater1 tsk salt1 spsk paprikaFyldet750 g kartofler600 g fiskefiletter1 tsk salt1½ dl fløde1½ dl mælk1½ spsk salt½ tsk paprika Tilbered sovsenLøg og peberfrugter skæres i tynde skiver som…

Læs mere...

Pasta med laksesauce

  Pasta med laksesauce Lækker hverdagsret, der er superhurtig at få lavet. 1 pakke frisk pasta1 stk porreEn smule safran1 stykke laks2,5 dl fløde1 stk limefrugt Pastaen sættes til at koge et par minutter.Snit porren fint og svits den i…

Læs mere...

Solceller

Ollerup Efterskole har sit eget solcelleanlæg, som leverer op mod 80% af efterskolens strømforbrug.

Jordvarme

Efterskolens store koncertsal er opvarmet af 100% jordvarme.

Økologi

På OE har vi ugentlige vegetardage og bruger økologiske råvarer i så stor udstrækning som muligt.

God mad

På OE spiser vi godt. Find vores seneste smiley her – og se vores kogebog her.

Skolemælk

Vi er med i skolemælksordningen, så der er masser af kold og frisk mælk til dig og dine venner.

Skolefrugt

Takket være EU’s frugtordning, så er der frisk frugt til dig dagen lang.

Bæredygtighed

Nettet er en energisluger, så vi gør hvad vi kan for at gøre vores andel bæredygtig. Derfor er vi hostet hos GreenGeek.