Skip to content

Kyllingefrikadeller med feta og spinat

Kyllingefrikadeller med feta og spinat 400 g hakket kyllingekød½ tsk salt½ dl havregryn1 stk æg1 fed hvidløg1 stk løg½ bdt persille60 g spinat1 stk rød peberfrugt2 tsk rød pesto (kan sagtens udelades)75 g fetaostolie til stegning Kom det hakkede kyllingekød…

Læs mere...

Butter chicken

  Butter chicken 100 g yoghurt naturel1-2 tsk chiliflager1 tsk stødt kardemomme (eller 3 knuste kapsler)½ tsk nellike2 tsk garam masala2 tsk spidskommen2 fed hakket hvidløg1 spsk frisk ingefær1 tsk gurkemeje1 ds hakkede tomater400-500 g kyllingebryst skåret i tern50 g…

Læs mere...

Arabisk pizza

  Arabisk pizza dej:1½ dl vand25 g gær1 stk æg1 tsk salt1 dl friske krydderurter f.eks. persille, purløg eller basilikum6 dl hvedemelFyld:500 g hakket oksekød4 stk. løg i tern500 g fetaost i ternolie, salt, chili, timian, hvidløg Dej:Bland alle ingredienserne…

Læs mere...

Kartoffeltærte med bacon

  Kartoffeltærte med bacon 550 g skrællede, meget groft revne kartofler50 g smeltet smør100 g sprødstegte bacontern75 g kogt skinke i tern2 spsk. klippet purløg50 g revet parmesanost2 stk. æg1 stk. æggeblomme1 dl bouillon peber, salt Tryk kartoflerne godt tørre…

Læs mere...

Pulled pork burger

  Pulled pork burger 1 stk. nakkesteg (cirka 1½ kg)Rub1½ spsk. salt2 spsk. rørsukker1½ spsk. paprika1 spsk. røget paprika1 knivspids cayennepeber2 tsk. spidskommen2 spsk. brun farin1 tsk. chiliflagerfriskkværnet peberTilbehør8 Burgerbollerbarbecuesaucecoleslaw (find opskriften under salater) dag 1Fjern tydelige sener og fedt…

Læs mere...

Mexicansk kyllingelasagne

  Mexicansk kyllingelasagne 500 g kyllingebryst i tynde strimlerlidt olie9-12 stk. lasagneplader450 pakke frossen helbladet spinat1 ds hakkede tomater1 stk. løg¼ liter piskefløde3 tsk. mexicansk krydderi (santa maria)3 tsk. karry3 spsk. ketchupsalt, peber, oregano200 g mild revet ost Tø spinaten…

Læs mere...

Kalkun burger

  Kalkunburger med aioli 4 stk. burgerboller½ hoved krølsalat2-3 stk. store tomater½ stk. agurk1 stort rødløg2-3 stk. drue agurker4 stk. kalkunfileterkarry, paprika, salt og peberketchupaioli1 stk. æg2 fed presset hvidløg½ tsk. salt1½-2 dl olivenolie eller smagsneutral olieTilsæt evt. smag fra…

Læs mere...

Vindaloo

  Vindaloo 1 kg magert svinekød i terningerMarinade2 stk. hakkede løg3 stk. knust hvidløg1 dåse hakkede tomater2 tsk. stødt spidskommen2 tsk. sennepsfrø2 tsk. kanel1 tsk. stødt gurkemeje1-2 tsk. chili pasta (sambal oelek)½ dl hvidvinseddike1 spsk. brun farin3 spsk. yoghurt naturel2…

Læs mere...

Rucolasalat med and og mango

  Rucolasalat med and og mango Dressing1 dl portvin¾ dl abrikosmarmeladefintrevet skal af 1 lime og en appelsin6 spsk. olivenolie2 spsk. balsamico eddikeSalat2 stk. røde peberfrugter2 tsk. olivenolietabascosauce8-10 stk. valnødder2 stk. andebryst2 bdt. rucolasalat, eller en blanding af frisee og…

Læs mere...

Catalansk kylling med rejer

  Catalansk kylling med rejer Gryderetten1 hel kyllingsalt, peber1-2 spsk. olivenolie1 stort hakket løg2 fed hakket hvidløg1 ds hakkede tomater1 dl hvidvin1 lille kvist rosmarin1 stk. laurbærblad8-12 store rå gambas (store rejer)- alternativt almindelige rejer2 spsk. olivenolie1 drys cayennepeberPicada25 stk.…

Læs mere...

Feijoada

Feijoada Denne brasilianske ret har haft stor succes på gammel elevdag. Feijoada2 spsk. olivenolie400 g svinekød i tern1½ stk. rødløg i tern3 stk. presset hvidløg200 g røget chorizo i små tern3 stk. laurbærblade1 spsk. røget paprika800 g sorte bønner fra…

Læs mere...

Kaspers fars pastaret

  Kaspers fars pastaret Opskriften her, har vi fået af en tidligere elev. 1 pk bacontern (150 g)1 pk skinketern (150 g)500-600 g frisk båndpasta2 dl piskefløde2 tsk. grøn pesto1-2 fed hvidløg Steg først baconternene og tilsæt derefter skinken.Tilsæt derefter…

Læs mere...

Sesamfrikadeller

  Sesamfrikadeller 500 g hakket kalv-og flæsk1 skive fuldkornsbrød1-2 dl grøntsagsbouillon1 stk. finthakket løg1 stk. æg1 spsk. hvedemel2 spsk. rasp1 fed presset hvidløg1 tsk. stødt ingefær1-2 tsk. gurkemeje2 spsk. sesamfrø2 spsk. hakket persille1 lille rød peber i ternsalt og peber…

Læs mere...

Kyllingepie

  Kyllingepie Dej150 g mel1 tsk. salt100 g smør1 stk æg½ dl vand (ca.)sammenpisket æg og sesamfrø til pyntFyld600 g kogt kylling i tern175 g rød peber i tern175 g champignon renset og skåret i skiver2 spsk. sesamfrø½ bdt. purløg,…

Læs mere...

Indonesisk kylling

  Indonesisk kylling 800 g kyllingefilet, kogt eller stegt1 stk rød peberfrugt1 stk grøn peberfrugt3 stk bananer2½ dl piskefløde1 ds kokosmælk1 fed hvidløg, knust2 tsk. karry1 spsk. sambal oelek (chili pasta)1 dl mangochutney, blendet1-2 spsk. maizena1 spsk. salt Kyllingen skæres…

Læs mere...

Chicken Tikka Masala

  Chicken Tikka Masala 500 g kyllingefilet1 l yoghurt1 valnød størrelse frisk ingefær, revet1 tsk. koriander2 fed hvidløg, presset3 spsk. medium, indisk karryMasala sovs1 stk. løg, hakket1 fed hvidløg1 ds tomatsuppe1 ds kokosmælk1 spsk. gurkemeje1 stk. chili uden kerner, hakketsalt,…

Læs mere...

Mexicanergryde

  Mexicanergryde Hurtig og nem hverdagsret, som kan varieres i forhold til grøntsagerne i køleskabet. 500 gram oksekød2 stk løg1 stk porre2 stk gulerødder2 stk æbler i tern2 dåser flåede tomater2-3 tsk karry1 tsk chili1 spsk kineisk soja2 dl vand…

Læs mere...