skip to Main Content

Svendborgvej 10 🎵 5762 Vester Skerninge 🎵 mail@ollemus.dk🎵 62 24 24 19 Elevforeningen

Æblesnurrer med chokolade

  Æblesnurrer med chokolade Dej50 g smør2½ dl mælk25 g gær2 stk. æg1 tsk. salt50 g sukker2 tsk. kardemommeca. 500 g hvedemelRemonce150 g blødt smør100 g brun farin150 g mørk chokolade2 stk. æbler50 g mandler1 stk æg2 spsk. vand Smelt…

Læs mere...

Sunde romkugler

  Sunde romkugler Romkuglerne er både sunde og mættende, og kan derfor spises med god samvittighed. 300 g dadler240 g kogte kikærter60 g havregryn4 spsk. kakaopulver2 spsk. agavesirupromessensPyntkokosmel eller krymmel Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Form massen til kugler…

Læs mere...

Citron squash brød

  Citron squash brød 4,8 dl mel2 tsk. bagepulver½ tsk. salt2 stk. æg1,2 dl olie1,6 dl sukker1,2 dl kærnemælk2 spsk. citronsaft (+ revet skal af 1 citron)2,4 dl squashglasurca. 2,4 dl flormelis1 stk. presset citron Forvarm ovnen til 180 grader.Smør…

Læs mere...

Marmorkage

  Marmorkage 250 g smør250 g sukker4 stk. æg250 g mel2 tsk. bagepulver2 tsk. vaniljesukker2 spsk. kakao3 spsk. appelsinsaft2 tsk. revet appelsinskalsmør til formen Rør smør og sukker cremet.Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem dem. Sigt mel,…

Læs mere...

Hindbærtærte med tosca

  Hindbærtærte med tosca 125 g smør180 g hvedemel (3 dl)40 g sukker (½ dl)2 spsk. vandTosca100 g smør70 g mandelflager125 g sukker (1½ dl)2 spsk. hvedemel2 spsk. mælk1 tsk. vaniljesukkerFyld200 g hindbær1 spsk. kartoffelmel Smuldr smørret grynet i mel…

Læs mere...

Australske cornflakes småkager

  Australske cornflakes småkager 125 g smør200 g sukker1 stk. æg120 g mel1 tsk. bagepulver80-100 g havregryn50 g hakkede mandler eller nødder35 g cornflakes Alle ingredienser, undtagen cornflakes, røres sammen. Tilsæt cornflakes og rør forsigtigt, så de ikke knuses.Sæt dejen…

Læs mere...

Ingefær småkager

  Ingefær småkager 500 g hvedemel500 g sukker200 g smør50 g gær2 stk. æg1 tsk. nellike1 tsk. ingefær1 tsk. natron Rør alle ingredienser sammen til en ensartet masse.Tril dejen til pølser der er på længde med en bageplade. Pølserne skal…

Læs mere...

Babybastogne

  Babybastogne Disse småkager minder meget om bastogne kiks. 250 g mel250 g brun farin125 g smør8 g gær1 stk. æg½ tsk. kanel½ tsk. nellike½ tsk. ingefær½ tsk. natron Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Dejen trilles til…

Læs mere...

Fru Madsens banankage

  Fru Madsens banankage 225 g smør460 g sukker4 stk. store æg5 stk. meget modne bananer50 g hakkede hasselnødder50 g havregryn75 g hakket chokolade½ tsk. salt2 tsk. natron2 tsk. vaniljesukker375 g hvedemel1¼ dl kærnemælkpynt eventuelt kagen med smeltet chokolade eller…

Læs mere...

Mumsekagen

  Mumsekagen kage150 g smør6 spsk. kakao300 g sukker250 g hvedemel1 tsk. natron1 tsk. bagepulver1 knivspids salt2 stk. æg2½ dl vandglasur3 spsk. kakao200 g flormelis2 spsk. blødt smør½ dl mælk2 tsk. stødt kanel KageSmelt smørret i en gryde.Sigt de tørre…

Læs mere...

Økoskolens birkes-citronkage

Økoskolens birkes-citronkage 6 stk. æg350 g sukker250 g smør1 dl blå birkes350 g hvedemel1 spsk. bagepulver1 dl mælk3 stk. revne og pressede citroner2 dl sukker Pisk æg og sukker til det skummer.Smelt smørret.Riv alle 3 citroner og pres den ene.…

Læs mere...

Drømmekage fra Brovst

  Drømmekage fra Brovst Dej500 g hvedemel100 g smør600 g sukker6 stk. æg6 tsk. bagepulver2 tsk. vaniljesukker4 dl mælkFyld250 g smør200 g kokosmel500 g brun farin1 dl mælk DejÆg og sukker piskes godt.Smørret smeltes og blandes med mælken .Bland mel,…

Læs mere...

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

  Fastelavnsboller med creme og syltetøj dej50 g gær625 g hvedemel300 g smør90 g sukker2½ dl mælk2 stk. æg + 1 til penslingFyldjordbær eller hindbær syltetøjkagecreme evt. ½ kagecremepulver + 2½ dl mælkflormelis til glasur til pynt Gær, mælk, æg,…

Læs mere...

Bløde og luftige Semlor

  Bløde og luftig Semlor Dej50 g gær2 dl lunken sødmælk2 stk. æg½ tsk.- salt1 spsk. sukker½ tsk. kardemomme500 g hvedemel100 g stuetempereret smør1 stk. æg til penslingMandelmasse150 g mandler150 g flormelis1 stk. pasteuriseret æggehvideFlødefyld og pynt5 dl piskeflødeevt. lidt…

Læs mere...

Vancouver småkager

  Vancouver småkager 250 g smør250 g sukker150 g kokosmel200 g brun farin250 g hvedemel150 g havregryn2 stk. æg2 tsk. natron4 tsk. vaniljesukker½ tsk. salt Alle ingredienser røres sammen og rulles til pølser med en diameter på 4-5 cm.Stilles på…

Læs mere...

Karamelsnitter

  Karamelsnitter 100 g blødt smør1 dl sukker40 g lys sirup2¼ dl hvedemel½ tsk. natron1 tsk. vaniljesukker1 tsk. ingefær Alle ingredienser røres sammen og stilles tildækket i køleskabet cirka ½ time.Rul dejen til en pølse med en diameter på 3…

Læs mere...

Fru Ekmanns småkager

  Fru Ekmanns småkager 75 g blødt smør100 g sukker50 g brun farin1 stk. æg150 g hvedemel1 tsk. vaniljesukker½ tsk. natron½ tsk. salt100 g grofthakket chokolade50 g grofthakkede nødder Rør smør og sukker godt sammen. Rør farin og æg i.Rør…

Læs mere...

Ellas “bag mig straks” kringle

  Ellas "bag mig straks" kringle Dej2 stk. æg25 g gær1 spsk. vaniljesukker250 g hvedemel150 g smør, stuetempereret2 spsk. vandFyld75 g smør75 g sukker100 g marcipan7-8 stk. knuste makronerPyntsammenpisket ægnøddeflager og perlesukker DejBland alle ingredienser til dejen sammen og rør…

Læs mere...

Oreo muffins

  Oreo muffins Dej100 g stuetempereret smør160 g sukker½ tsk. vaniljepulver, eller kornene fra ½ vaniljestang3 stk. æg150 g hvedemel1 tsk. bagepulver125 g revet marcipan60 g knust oreoPynt og frosting10 stk. oreo150 g flormelis150 g stuetempereret smør150 g flødeost, naturel…

Læs mere...

Grethes fastelavnsboller

Grethes fastelavnsboller Dej2,5 dl mælk250 g smør70 g gær500 g hvedemel2 tsk. sukker1 tsk. kardemomme1 tsk. saltFyld3-4 dl vaniljecreme Lun mælken i en gryde, til det er omkring 40-45 grader. Tag gryden af varmen og rør smør i mælken.Kom blandingen…

Læs mere...

Cookies med havre og tranebær

  Cookies med havre og tranebær 300 g hvedemel¼ tsk. salt1 tsk. bagepulver100 g grovvalsede havregryn 240 g sukker180 g brun farin250 g blødt smør2 stk. æg200 g tørrede tranebær200 g græskarkernerevt. lakridspulver Bland mel med salt, bagepulver og havregryn.Rør…

Læs mere...

Flapjacks

  Flapjacks Flapjacks er et klassisk engelsk stykke bagværk, som er en blanding mellem en cookie eller en müslibar. 75 g smør75 g brun farin1 spsk. lys sirup175 g havregrynevt. frugt, chokolade eller nødder Smelt smør, brun farin og sirup…

Læs mere...

Faster Lises chokolade muffins

  Faster Lises chokolade muffins Super lækre muffins, der er nemme at bage. 250 g hvedemel225 g sukker40 g kakao1 tsk. natron1 tsk. vaniljesukker1¼ dl mælk2½ dl A381 stk. æg90 g smeltet smør100 g hakket chokolade Rør mel, sukker kakao,…

Læs mere...

Faster Annes scones

  Faster Annes scones 360 g mel60 g sukker1 tsk. salt4 tsk. bagepulver140 g smør2 dl tykmælk½ dl fløde eller kærnemælkevt. nødder, tranebær eller chokolade Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål og derefter smuldres smørret i blandingen.Når…

Læs mere...

Kokosmuffins

  Kokosmuffins 2 stk. æg2 dl sukker2 tsk. vaniljesukker125 g smeltet smør¾ dl hvedemel4 dl kokosmel50 g hasselnøddeflager eller hakkede nødder100 g hakket chokolade Æg, sukker og vaniljesukker piskes godt.Mel, kokosmel, nødder, og chokolade vendes i dejen.Til sidst hældes den…

Læs mere...
add_action( 'wp_footer', function() { ?>