Skip to content

Hummus

Hummus 480 g kogte kikærter1½ dl olivenolie2 fed hvidløg1 tsk. spidskommen3-4 spsk. citronsaft½ dl lys tahin1 tsk. salt½ dl aquafaba (vandet fra kikærterne) Blend alle ingredienser undtagen aquafaba i en foodprocessor, til du har en ensartet mos. Blend videre, mens…

Læs mere...

Bagte rødbeder og rødløg

j Bagte rødbeder og rødløg 600 g rødbeder600 g rødløg1 stor håndfuld friskhakket timian2 spsk. olivenolie1 dl koncentreret solbærsaft1-2 spsk. balsamicoeddikesalt og peber Skræl rødbederne og skær dem i stykker på cirka 5 x 2 x 2 cm. Pil løgene…

Læs mere...

Stegt spidskål med æbler

k Stegt spidskål med æbler 1 stk. løg2 små spidskål1 stort æble1 bundt dild1 stk. skal af en økologisk citron4 spsk. ristede hasselnødder75 g smørsalt, peber Hak løget fint, skær æblet i små tern og hak dilden groft. Bland det…

Læs mere...

Andalusisk salat

  Andalusisk salat salat1 stk. peberfrugt2 stk. tomater1 håndfuld oliven½-1 stk. salathoved150 g rejer1½ dl kogte risMarinade1 dl olivenolie2-3 spsk. hvidvinseddike2-3 spsk. fintklippet purløg1 fed knust hvidløgsalt, peberPynt1 spsk. finthakket mynte Skær peberfrugten i strimler, tomaterne i både og olivenerne…

Læs mere...

Raita

  Raita Raita er en kølende dip, der passer godt til krydrede indiske retter. 2 dl græsk yoghurt1 fed hvidløg2 stk. tomater½ stk. agurk1 lille håndfuld frisk mynte1 lille håndfuld frisk koriander (kan udelades )salt½ stk. presset citron Kom yoghurten…

Læs mere...

Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

  Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto Grønkålspesto50 g renset grønkål25 g saltede mandler50 g parmesanost1 fed hvidløg1½ dl olivenolie1 stk. presset citronsalt og peberSalat600 g gulerødder2 stk. rødløg2 spsk. olivenolie4 kviste rosmarinsalt og peber½ stk. kinakål50 g tørrede abrikoser…

Læs mere...

Sunde romkugler

  Sunde romkugler Romkuglerne er både sunde og mættende, og kan derfor spises med god samvittighed. 300 g dadler240 g kogte kikærter60 g havregryn4 spsk. kakaopulver2 spsk. agavesirupromessensPyntkokosmel eller krymmel Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Form massen til kugler…

Læs mere...

Coleslaw

  Coleslaw Coleslaw stammer oprindeligt fra Holland og ikke fra USA som mange tror. Ordet Coleslaw stammer fra ordet koolsla som betyder kålsalat. 500-700 g hvidkål, meget fint snittet3 mellem store gulerødder, groft revet½ stk. grøn peberfrugt i tynde strimler1…

Læs mere...

Valnøddebrød med lakrids

  Valnøddebrød med lakrids 2 dl vand2 dl mørk øl1 dl yoghurt20 g gær1½ tsk. salt2 spsk. flydende honning170 g rugmel100 g valnødder3 tsk. lakridspulver450-550 g hvedemel Bland vand, øl og yoghurt, og rør gæren ud i blandingen.Rør salt, honning,…

Læs mere...

Græsk salat

  Græsk salat Salat3-4 stk. store tomater1 stk. agurk1 stk. peberfrugt, grøn eller rød1 stk. salatløg eller rødløg1 håndfuld sorte olivenDressing3 spsk. olivenolie2 spsk. hvidvinseddike1 tsk. honning1 tsk. tørret oregano1 nip salt SalatSkær tomaterne i skiver og læg dem på…

Læs mere...

Vandmelonsalat med feta og sorte oliven

  Vandmelonsalat med feta og sorte oliven ¼ stk. icebergsalat 500 g vandmelon ½ stk. rødløg150 g feta i tern50 g sorte oliven½ bundt persille2-3 spsk. sød chilisauce Snit salaten og læg den på et fad.Skær vandmelonen fri for skal…

Læs mere...

Bagte tarteletter

j Bagte tarteletter Disse tarteletter er en nem og hurtig måde at lave små tærter på. De er perfekte til brunch eller en lille lun ret til buffeten. 12 stk. tarteletter50 g kogt skinketern eller pølser i skiver3 stk. æg200…

Læs mere...

Spansk appelsinsalat

  Spansk appelsinsalat Denne lækre salat lavede vi på et kursus i Malaga. Hvis der bliver rester af salaten, kan den blendes og trylles om til den lækreste smoothie (Sortér løgene fra inden salaten blendes). Salat1 kg appelsiner50 g milde…

Læs mere...

Kartoffeltærte med bacon

  Kartoffeltærte med bacon 550 g skrællede, meget groft revne kartofler50 g smeltet smør100 g sprødstegte bacontern75 g kogt skinke i tern2 spsk. klippet purløg50 g revet parmesanost2 stk. æg1 stk. æggeblomme1 dl bouillon peber, salt Tryk kartoflerne godt tørre…

Læs mere...

Pulled pork burger

  Pulled pork burger 1 stk. nakkesteg (cirka 1½ kg)Rub1½ spsk. salt2 spsk. rørsukker1½ spsk. paprika1 spsk. røget paprika1 knivspids cayennepeber2 tsk. spidskommen2 spsk. brun farin1 tsk. chiliflagerfriskkværnet peberTilbehør8 Burgerbollerbarbecuesaucecoleslaw (find opskriften under salater) dag 1Fjern tydelige sener og fedt…

Læs mere...

Citronkartofler

  Citronkartofler ¾ kg små faste kartofler2 spsk. citronsaftsalt, peber3 spsk. olivenolie1 stk. revet skal 1 usprøjtet citron1 lille håndfuld hakket bredbladet persille, kørvel, eller dild100 g rucola (kan udelades) Skrab kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem i…

Læs mere...

Sennepsmarinerede grøntsager

  Sennepsmarinerede grøntsager 400 g rå eller let dampede grøntsager f. eks. (broccoli,- blomkål buketter, gulerodsstave)marinade1-2 spsk. dijonsennep1 stort æg2 spsk. hvidvinseddike½ tsk. saltfriskkværnet peber1½ dl smagsneutral olie Pisk eller blend alle ingredienserne til marinaden sammen.Vend grøntsagerne i marinaden. Lad…

Læs mere...

Grøntsagsmoussaka

  Grøntsagsmoussaka Linsesovs4 stk. auberginer250 g champignoner2 stk. gulerødder1 stk. løg1 stk. rød peber2 stk. grøntsagsbouillon terninger3 fed hvidløg3 ds grønne linser eller (300 g tørrede grønne linser, kogt)1 ds hakkede tomater2 spsk. tomatpuré2 tsk. oregano½-1 tsk. kanel1 tsk. salt1…

Læs mere...

Squashfrikadeller

  Squashfrikadeller 500 g squash1½ tsk. salt2 fed hvidløg50 g løgfrisk krydderurt efter eget valg (oregano, mynte, dild, persille)muskatnød100 g fetaost20 g melpeber2 store æg1 dl havregryn/rasp2 spsk. olivenolie til stegning Skyl og riv squashen groft, læg i en sigte…

Læs mere...

Indiske kartoffelfrikadeller

  Indiske kartoffelfrikadeller 600 g kogte kartofler2 tsk. korianderfrø2 tsk. spidskommen2 tsk. fennikelfrø½ stk. chili eller efter smag100 g løg2 spsk. sesam- eller kokosolie2 dl rasp1 dl soja cuisine (vegansk madlavningsfløde)1 bundt koriander1 stort æg eller 2 spsk. HUSK (loppefrøskaller)kokosolie…

Læs mere...

Blomkålsdeller med parmesan

  Blomkålsdeller med parmesan 300 g blomkål4 stk. forårsløg1 stor håndfuld groftrevet parmesanost1 stort æg¾ dl fuldkornsmel2 spsk. hvedemel/havregryn2 dl mælkpaprika, chiliflager, salt1 spsk. smør+1 spsk. olivenolie Riv blomkålen groft. Skær enderne af forårsløgene og hak dem fint.Rør blomkål, forårsløg…

Læs mere...

Juletærte

  Juletærte 400 g udrullet mørdejFyld1 dl hel durumhvede eller bulgur2½ dl grøntsagsbouillon 200 g rensede champignoner150 g østershatte100 g fintsnittet porre2 stk. finthakket skalotteløg2 spsk. smør250 g kogt knoldselleri½ dl fløde50 g grofthakkede mandler50 g grofthakkede hasselnødder50 g grofthakkede…

Læs mere...

Mexicansk one pot pasta

  Mexicansk one pot pasta Basis500 g pasta (gerne spaghetti eller båndpasta)6 dl grøntsagsbouillon1 ds hakkede tomater1 stk. løg2 fed hvidløgsalt og peberGrøntsager og krydderier250 g majs½ stk. broccoli skåret i små buketter1 håndfuld frisk babyspinat1 ds sorte bønner, skyllet…

Læs mere...

Citron squash brød

  Citron squash brød 4,8 dl mel2 tsk. bagepulver½ tsk. salt2 stk. æg1,2 dl olie1,6 dl sukker1,2 dl kærnemælk2 spsk. citronsaft (+ revet skal af 1 citron)2,4 dl squashglasurca. 2,4 dl flormelis1 stk. presset citron Forvarm ovnen til 180 grader.Smør…

Læs mere...

Marmorkage

  Marmorkage 250 g smør250 g sukker4 stk. æg250 g mel2 tsk. bagepulver2 tsk. vaniljesukker2 spsk. kakao3 spsk. appelsinsaft2 tsk. revet appelsinskalsmør til formen Rør smør og sukker cremet.Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem dem. Sigt mel,…

Læs mere...