Skip to content

Mexicansk kyllingelasagne

  Mexicansk kyllingelasagne 500 g kyllingebryst i tynde strimlerlidt olie9-12 stk. lasagneplader450 pakke frossen helbladet spinat1 ds hakkede tomater1 stk. løg¼ liter piskefløde3 tsk. mexicansk krydderi (santa maria)3 tsk. karry3 spsk. ketchupsalt, peber, oregano200 g mild revet ost Tø spinaten…

Læs mere...

Hindbærtærte med tosca

  Hindbærtærte med tosca 125 g smør180 g hvedemel (3 dl)40 g sukker (½ dl)2 spsk. vandTosca100 g smør70 g mandelflager125 g sukker (1½ dl)2 spsk. hvedemel2 spsk. mælk1 tsk. vaniljesukkerFyld200 g hindbær1 spsk. kartoffelmel Smuldr smørret grynet i mel…

Læs mere...

Stegt polenta

  Stegt polenta Polenta er en grød baseret på majsgryn. Stegt polenta smager godt som tilbehør til til burger som erstatning for pommes fritter. 125 g polentamel1 fed hakket hvidløg7 dl vand50 g creme fraiche 38 %10 g smør50 g…

Læs mere...

Kalkun burger

  Kalkunburger med aioli 4 stk. burgerboller½ hoved krølsalat2-3 stk. store tomater½ stk. agurk1 stort rødløg2-3 stk. drue agurker4 stk. kalkunfileterkarry, paprika, salt og peberketchupaioli1 stk. æg2 fed presset hvidløg½ tsk. salt1½-2 dl olivenolie eller smagsneutral olieTilsæt evt. smag fra…

Læs mere...

Tortillapizza med kartofler

  Tortillapizza med kartofler 8 stk. kartofler4 stk. hvedetortilla2 dl mascarpone1 håndfuld frisk rosmarinsalt og peber1 spsk. olivenolie30 g parmesan Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver.Smør tortillaerne med mascarpone, og fordel kartoffelskiver i…

Læs mere...

Australske cornflakes småkager

  Australske cornflakes småkager 125 g smør200 g sukker1 stk. æg120 g mel1 tsk. bagepulver80-100 g havregryn50 g hakkede mandler eller nødder35 g cornflakes Alle ingredienser, undtagen cornflakes, røres sammen. Tilsæt cornflakes og rør forsigtigt, så de ikke knuses.Sæt dejen…

Læs mere...

Falafler

  Falafler 400 g kikærter1 bundt persille1 fed hakket hvidløg75 g tahin1 tsk. bagepulver1 stk. løg1 tsk. koriander1 tsk. spidskommen½ stk. presset citron1 spsk. saltrapsolie til stegning Skyl kikærterne og sæt dem i blød natten over i rigeligt vand.Skyl igen…

Læs mere...

Ingefær småkager

  Ingefær småkager 500 g hvedemel500 g sukker200 g smør50 g gær2 stk. æg1 tsk. nellike1 tsk. ingefær1 tsk. natron Rør alle ingredienser sammen til en ensartet masse.Tril dejen til pølser der er på længde med en bageplade. Pølserne skal…

Læs mere...

Babybastogne

  Babybastogne Disse småkager minder meget om bastogne kiks. 250 g mel250 g brun farin125 g smør8 g gær1 stk. æg½ tsk. kanel½ tsk. nellike½ tsk. ingefær½ tsk. natron Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Dejen trilles til…

Læs mere...

Fru Madsens banankage

  Fru Madsens banankage 225 g smør460 g sukker4 stk. store æg5 stk. meget modne bananer50 g hakkede hasselnødder50 g havregryn75 g hakket chokolade½ tsk. salt2 tsk. natron2 tsk. vaniljesukker375 g hvedemel1¼ dl kærnemælkpynt eventuelt kagen med smeltet chokolade eller…

Læs mere...

Honningglaserede gulerødder med hvidløg og ingefær

  Honningglaserede gulerødder med hvidløg og ingefær 300 g gulerødder8-12 fed presset hvidløg2 spsk. revet ingefær 2 spsk. honning2 spsk. olivenoliebredbladet persille Skræl gulerødderne og skær dem i 5 cm lange tynde stave.Varm honning og olie op i en pande.…

Læs mere...

Salat med grønne bønner og citronpesto

  Salat med grønne bønner og citronpesto 200 g haricots verts (grønne bønner)2 spsk. hakkede løg1-2 stk. røde peberfugter2 spsk. hakkede kapersbredbladet persille1 portion citronpesto (se opskriften under tilbehør i kOgEbogen Nip bønnerne og kog dem i 3 minutter i…

Læs mere...

Citronpesto

  Citronpesto Citronpesto smager fantastisk på pizza som erstatning for grøn pesto eller tomatsovs. Den passer også rigtigt godt sammen med "salat med grønne bønner og citronpesto". Find opskriften i kOgEbogen under vegetarretter. 75 g hakkede cashewnødder (eller pinjekerner)75 g…

Læs mere...

Mumsekagen

  Mumsekagen kage150 g smør6 spsk. kakao300 g sukker250 g hvedemel1 tsk. natron1 tsk. bagepulver1 knivspids salt2 stk. æg2½ dl vandglasur3 spsk. kakao200 g flormelis2 spsk. blødt smør½ dl mælk2 tsk. stødt kanel KageSmelt smørret i en gryde.Sigt de tørre…

Læs mere...

Økoskolens birkes-citronkage

  Økoskolens birkes-citronkage 6 stk. æg350 g sukker250 g smør1 dl blå birkes350 g hvedemel1 spsk. bagepulver1 dl mælk3 stk. revne og pressede citroner2 dl sukker Pisk æg og sukker til det skummer.Smelt smørret.Riv alle 3 citroner og pres den…

Læs mere...

Bulgursalat med krydret kylling og honning

  Bulgursalat med krydret kylling og honning Grundopskrift bulgur1 knivspids safran (eller gurkemeje)4 dl hønsebouillon4 dl bulgur (grov)salt, peberKrydderiblanding til kyllingen250 g kyllingefilet1 tsk. madraskarry1 spsk. paprika1 tsk. gurkemeje1 tsk. saltDressing½ tsk. knuste kardemommefrø1 knivspids salt1 stk. presset appelsin1 knivspids…

Læs mere...

Bulgursalat med granatæble, nødder og druer

  Bulgursalat med granatæble, nødder og druer Grundopskrift bulgur1 knivspids safran (eller gurkemeje)4 dl hønsebouillon4 dl bulgur (grov)salt og peber-------------------------------------------------salat1 portion grundopskrift100 g valnødder1 håndfuld grønne druer2 stilke bladselleri2 stk. granatæbler1 håndfuld bredbladet persille2 hele kardemommefrøevt. skiver af stegt andebryst…

Læs mere...

Drømmekage fra Brovst

  Drømmekage fra Brovst Dej500 g hvedemel100 g smør600 g sukker6 stk. æg6 tsk. bagepulver2 tsk. vaniljesukker4 dl mælkFyld250 g smør200 g kokosmel500 g brun farin1 dl mælk DejÆg og sukker piskes godt.Smørret smeltes og blandes med mælken .Bland mel,…

Læs mere...

Ærtepuré

  Ærtepure Ærtepuré er rigtigt lækkert som dip, til tapas eller på et stykke ristet hvedebrød med nye kartofler og friske ærteskud. 200 g ærter2 spsk. raspolie½ stk. citron, revet skal + evt. lidt saft20 g parmesan2 spsk. yoghurt naturel10…

Læs mere...

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

  Fastelavnsboller med creme og syltetøj dej50 g gær625 g hvedemel300 g smør90 g sukker2½ dl mælk2 stk. æg + 1 til penslingFyldjordbær eller hindbær syltetøjkagecreme evt. ½ kagecremepulver + 2½ dl mælkflormelis til glasur til pynt Gær, mælk, æg,…

Læs mere...

Bløde og luftige Semlor

  Bløde og luftig Semlor Dej50 g gær2 dl lunken sødmælk2 stk. æg½ tsk.- salt1 spsk. sukker½ tsk. kardemomme500 g hvedemel100 g stuetempereret smør1 stk. æg til penslingMandelmasse150 g mandler150 g flormelis1 stk. pasteuriseret æggehvideFlødefyld og pynt5 dl piskeflødeevt. lidt…

Læs mere...

Vindaloo

  Vindaloo 1 kg magert svinekød i terningerMarinade2 stk. hakkede løg3 stk. knust hvidløg1 dåse hakkede tomater2 tsk. stødt spidskommen2 tsk. sennepsfrø2 tsk. kanel1 tsk. stødt gurkemeje1-2 tsk. chili pasta (sambal oelek)½ dl hvidvinseddike1 spsk. brun farin3 spsk. yoghurt naturel2…

Læs mere...

Syltede græskar i ingefær og chili

æ Syltede græskar i ingefær og chili 1 stort hokkaido græskar2 spsk. salt2 stk. ingefærknolde a 3-4 cm3 dl vand5 dl æbleeddike300 g sukker2 spsk. korianderfrø1 stk. rød chili Skær græskarret ud i praktiske stykker inden den skal skrælles. Fjern…

Læs mere...

Vindruesalsa

Vindruesalsa Server vindruesalsa som tilbehør til stegt kød, fjerkræ eller fisk. 450 g små grønne druer uden sten1 lille finthakket skalotteløg1-2 spsk. hakket bredbladet persille2 tsk. rød balsamico1 tsk. olivenoliesalt, rosenpeber Bland druer, løg og persille i en skål.Rør balsamico…

Læs mere...

Vancouver småkager

  Vancouver småkager 250 g smør250 g sukker150 g kokosmel200 g brun farin250 g hvedemel150 g havregryn2 stk. æg2 tsk. natron4 tsk. vaniljesukker½ tsk. salt Alle ingredienser røres sammen og rulles til pølser med en diameter på 4-5 cm.Stilles på…

Læs mere...