Skip to content

Cookies med havre og tranebær

  Cookies med havre og tranebær 300 g hvedemel¼ tsk. salt1 tsk. bagepulver100 g grovvalsede havregryn 240 g sukker180 g brun farin250 g blødt smør2 stk. æg200 g tørrede tranebær200 g græskarkernerevt. lakridspulver Bland mel med salt, bagepulver og havregryn.Rør…

Læs mere...

Sicilianske muffins med blødende hjerte

  Sicilianske muffins med blødende hjerte Disse sicilianske muffins har en himmelsk kraftig chokoladesmag. 200 g mørk chokolade 70 %200 g smør160 g sukker40 g mel4 stk. ægsmør til at smøre formene medmel til at drysse formene med Smelt smør,…

Læs mere...

Flapjacks

  Flapjacks Flapjacks er et klassisk engelsk stykke bagværk, som er en blanding mellem en cookie eller en müslibar. 75 g smør75 g brun farin1 spsk. lys sirup175 g havregrynevt. frugt, chokolade eller nødder Smelt smør, brun farin og sirup…

Læs mere...

Faster Lises chokolade muffins

  Faster Lises chokolade muffins Super lækre muffins, der er nemme at bage. 250 g hvedemel225 g sukker40 g kakao1 tsk. natron1 tsk. vaniljesukker1¼ dl mælk2½ dl A381 stk. æg90 g smeltet smør100 g hakket chokolade Rør mel, sukker kakao,…

Læs mere...

Kaspers fars pastaret

  Kaspers fars pastaret Opskriften her, har vi fået af en tidligere elev. 1 pk bacontern (150 g)1 pk skinketern (150 g)500-600 g frisk båndpasta2 dl piskefløde2 tsk. grøn pesto1-2 fed hvidløg Steg først baconternene og tilsæt derefter skinken.Tilsæt derefter…

Læs mere...

Faster Annes scones

  Faster Annes scones 360 g mel60 g sukker1 tsk. salt4 tsk. bagepulver140 g smør2 dl tykmælk½ dl fløde eller kærnemælkevt. nødder, tranebær eller chokolade Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål og derefter smuldres smørret i blandingen.Når…

Læs mere...

Hybenchutney

Hybenchutney Lækkert tilbehør til varme retter, tapas eller kraftige oste. 250 g rensede hyben (friske eller frosne)3-4 stk. æbler75 g rosiner10 g frisk ingefær1 fed hvidløg½ stk. frisk chili2 stk. økologiske citroner75 g farin½ tsk. salt. Hak hyben, æbler og…

Læs mere...

Grønkålspesto

  Grønkålspesto 250 g hakket og skyllet grønkål4 spsk. græskarkerner2 fed hvidløg3 spsk. revet parmesan2 spsk. citronsaftolivenoliesalt, sukker, hvid peber efter smag Start med at blende kerner og hvidløg med lidt salt, derefter grønkålen, citronsaft og parmesan.Olien kommes i lidt…

Læs mere...

Mojo

  Mojo Mojo er en dip der stammer fra De karariske Øer. Den smager fantastisk godt både til kold og varm mad. Den kan spises som pålæg på et stykke rugbrød, som dip til tapas eller vendes i nye kartofler.…

Læs mere...

Farsbrød med linser og cashewnødder

  Farsbrød med linser og cashewnødder 200 g røde linser250 g cashewnødder250 g champignoner2 stk. rød peberfrugt1 stk. stort løg3 fed hvidløg1 ds tomatpuré (140g)1 stk. bouillonterning5 dl vand150 g rasp1 bdt. finthakket persille1 tsk. salt½ tsk. chilipulver4 spsk. sød…

Læs mere...

Kålblade med fyld af Jackfruit, svampe og rødløg

  Kålblade med fyld af Jackfruit, svampe og rødløg Sprøde spidskålsblade med fyld af pulled Jackfruit. Kålbladene samles om fyldes og spises som en slags taco. 1 stk. rødløg1-2 fed hvidløg300 g champignon3 dl vand½ stk. grøntsagsbouillon2 ds grøn Jackfruit…

Læs mere...

Kokosmuffins

  Kokosmuffins 2 stk. æg2 dl sukker2 tsk. vaniljesukker125 g smeltet smør¾ dl hvedemel4 dl kokosmel50 g hasselnøddeflager eller hakkede nødder100 g hakket chokolade Æg, sukker og vaniljesukker piskes godt.Mel, kokosmel, nødder, og chokolade vendes i dejen.Til sidst hældes den…

Læs mere...

Mors nøddekage

  Mors nøddekage Dej2 stk. æg150 g sukker2 tsk. vanilje125 g mel2 tsk. bagepulver25 g smør1 dl mælkFyld150 g smør200 g brun farin½ dl mælk50 g havregryn50 g nøddeflager Pisk æg og sukker lys og luftig.Smelt smørret i en gryde.Bland…

Læs mere...

Spanske fiskefrikadeller

  Spanske fiskefrikadeller 100 g chorizopølse (eller anden fed spansk pølse)1 bdt. persille1 bdt. forårsløg400 g fiskefars (færdigrørt)olivenolie til stegning Fjern skindet fra chorizopølsen. Skær den i fine tern. Steg dem på en stegepande ved svag varme. Når de begynder…

Læs mere...

Sesamfrikadeller

  Sesamfrikadeller 500 g hakket kalv-og flæsk1 skive fuldkornsbrød1-2 dl grøntsagsbouillon1 stk. finthakket løg1 stk. æg1 spsk. hvedemel2 spsk. rasp1 fed presset hvidløg1 tsk. stødt ingefær1-2 tsk. gurkemeje2 spsk. sesamfrø2 spsk. hakket persille1 lille rød peber i ternsalt og peber…

Læs mere...

Peters græskarsuppe

  Peters græskarsuppe 2 spsk. fennikelfrø2 stk. laurbærblade2 spsk. kokos-eller olivenolie1 tsk. karry1 stk. løg2 dl hvidvin½ kg hokkaidogræskar ½ spsk. tørret timian2 spsk. hakket persille6 dl grøntsagsbouillon1 ds hakkede tomater½ stk. økologisk appelsin1½-2 dl fløde1 nip cayennepebersalt, peber og…

Læs mere...

Fransk urtesuppe

  Fransk urtesuppe 1 stk. hakket løg1½ stk. porre i skiver1½ stk. gulerod i skiver8 dl grøntsagsbouillon1 ds flåede tomater½ dl ris½ dl fløde 13%salt, peber, paprika og persille Svits grøntsagerne i olie.Tilsæt krydderier, bouillon og ris, og lad det…

Læs mere...

Rodfrugtsalat med kalkun og mango

  Rodfrugtsalat med kalkun og mango Uden kalkun er denne lækre rodfrugtsalat er også god som tilbehør. 1 stk. knoldselleri1 stk. pastinak3 stk. persillerødder6 stk. gulerødder2 store kartoflerDressing½ dl olivenolie2 stk. finthakkede hvidløg1 kvist finthakket rosmarin og timiansalt og peberKødet500-600…

Læs mere...

Surdejs rugbrød

  Surdejs rugbrød Surdej5 g gær2 dl vand1 tsk. sukker1 spsk. salt150 g rugmeldag 1surdej900 g rugmel900 g hvedemel2 liter vand6 tsk. saltdag 2240 g hørfrø240 g solsikkekerner240 g hvedekerner880 g skårne rugkerner2 dl kærnemælk1 stk. maltøl2 spsk. sirup SurdejAlle…

Læs mere...

Stærk spinatlasagne

  Stærk spinatlasagne 450 g frossen helbladet spinat2 stk. løg2 fed hvidløg2 spsk. olivenolie1 ds hakkede tomater3 spsk. ketchup1 spsk. sød chilisovs¼ liter piskefløde1 spsk. mexicansk krydderisalt, peber, oregano, basilikum 250 g revet mozzarella ost9 stk. lasagneplader SovsOptø og pres…

Læs mere...

Pizzasnegle

  Pizzasnegle Dej3 dl vand25 g gær1 tsk. salt475-500 g pizzamel eller hvedemel2 spsk. olieFyld1 ds hakkede tomater væden sies fra)2 fed hvidløg1 tsk. salt2 tsk. oreganorevet mozzarella DejVand, gær, salt og hvedemel æltes sammen. Olien tilsættes til sidst og…

Læs mere...

Pølsehorn

  Pølsehorn 1½ dl vand1½ dl tykmælk (eller vand)50 g gær1 tsk. salt½ dl olie500 g mel, gerne ¼ fuldkornsmel eller havregryn8 stk. pølser skåret i halveketchup Rør vand, tykmælk, salt og mel sammen. Rør til sidst olien i. Dejen…

Læs mere...

Bagt æblekage fra Sydfyn

  Bagt æblekage fra sydfyn Råmasse150 g smør150 g sukker3 stk. æg150 g mel30 g maizena3 tsk. bagepulver2 stk. vaniljestængerDrys50 g smør80 g hvedemel50 g sukker½ tsk. bagepulver1 spsk. kanelFyld2 stk. æbler RåmasseSmør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes…

Læs mere...

Kyllingepie

  Kyllingepie Dej150 g mel1 tsk. salt100 g smør1 stk æg½ dl vand (ca.)sammenpisket æg og sesamfrø til pyntFyld600 g kogt kylling i tern175 g rød peber i tern175 g champignon renset og skåret i skiver2 spsk. sesamfrø½ bdt. purløg,…

Læs mere...

Malagasalat

Malagasalat 500 g kartofler1 spsk. sherryeddike3 spsk. olivenolie + drypsalt, peber2 stk. appelsiner200 g grøn peberfrugt, kan udelades50 g rødløg50 g grønne oliven, udstenedebredbladet persille Skræl og skær kartoflerne i tykke skiver og kog dem møre i vand tilsat salt.…

Læs mere...